2020-02-28 23:15

Raluca Prună: Guvernul va aproba regulamentul de aplicare a Legii privind condițiile din penitenciare

 |  13:58
Raluca Prună: Guvernul va aproba regulamentul de aplicare a Legii privind condițiile din penitenciare

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, marți, că Guvernul va aproba săptămâna viitoare regulamentul de aplicare a Legii privind condițiile din penitenciare. Ministrul a mai spus că ANP va adopta, în decurs de 30 de zile, legislația terțiară în materie.

"Legea 254/2013 a fost adoptată în februarie 2014. Tot la acea dată trebuia adoptat și regulamentul și suntem, sigur, doi ani mai târziu, iar regulamentul nu a fost aprobat. S-a constituit un grup de lucru, care a elaborat acest regulament. El a fost pus pe masa mea la începutul lunii decembrie. Mi-am luat și eu răgazul, ca ministru nou în funcție, să-l citesc și nu numai să-l citesc și să-l și completez cu chestiuni pe care nu le cuprindea", a precizat ministrul Justiției, la Comisia de abuzuri și petiții din Camera Deputaților, transmite Agerpres.

Raluca Prună a dat ca exemplu o decizie a CCR, privind asigurarea "dreptului la vizită intimă" persoanelor din arest preventiv.

"Dau numai un exemplu, ele sunt ceva mai numeroase. Pentru a putea să ne asigurăm că punem în regulament, reglementăm și această chestiune ridicată acum, de ultimă oră, de Curtea Constituțională, a mai durat puțin pentru că au fost discuții cu Ministerul de Interne cu privire la spațiile în care pot asigura asta. (...) Regulamentul acum este finalizat și eu sper cel mai târziu săptămâna viitoare să fie aprobat de Guvern. Îmi pare rău dacă am contribuit cu o mică întârziere. Eu nu am vrut altceva decât ca regulamentul să fie mai bun", a afirmat ministrul Justiției.

"Este nevoie și de legislație terțiară și am căzut de acord cu conducerea ANP ca, în termen de (...) 30 de zile de la data adoptării regulamentului, să adopte legislația terțiară, care este, în fapt, legislația după care se ghidează lucrătorul din sistemul penitenciar în relația cu persoana condamnată. (...) Ceea ce ne lipsește nouă acum cu adevărat este legislația terțiară. Deci răspunsul este — cel mai târziu săptămâna viitoare acest regulament va fi adoptat, săptămâna cealaltă vom fi în 8, în 9 martie. Asta înseamnă că până la mijlocul lunii aprilie vor fi deciziile la nivel de ANP adoptate, astfel încât să avem un cadru legislativ predictibil", a completat ministrul Raluca Prună. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine