2019-10-23 03:58

Raluca Turcan susţine iniţiativa USR "Fără penali în funcţii publice", dar subliniază că statutul PNL este mai "dur"

 |  13:52
Raluca Turcan susţine iniţiativa USR "Fără penali în funcţii publice", dar subliniază că statutul PNL este mai "dur"

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), deputatul Raluca Turcan, a afirmat, vineri, la Sibiu, că susţine iniţiativa Uniunii Salvaţi România (USR), "Fără penali în funcţii publice", precizând că statutul PNL este "mai dur" decât această propunere şi deja există în Parlament două iniţiative liberale pentru "curăţarea" clasei politice.

"Salut orice iniţiativă de acest gen. (...) Nu numai că o susţin, am fost o voce importantă în deciziile PNL când s-a modificat statutul PNL, care este mai dur decât această iniţiativă. Ca să fie foarte clar, statutul PNL prevede ca orice persoană trimisă în judecată să nu mai deţină funcţii de conducere şi să nu mai poată candida", a declarat, într-o conferinţă de presă, Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL cere sprijinul tuturor parlamentarilor ca să voteze cele două proiecte de lege iniţiate de liberali, de "curăţare" a clasei politice.

"În Parlamentul României am iniţiat două legi, care aşteaptă votul - una, orice persoană condamnată să nu mai poată candida la Preşedinţia României şi orice persoană condamnată să nu mai poată candida la Parlament. Îi chem pe toţi să voteze aceste două proiecte de lege, aşa cum chem orice român de bună credinţă să susţină printr-o presiune în spaţiul public, ca politica să se cureţe. PNL şi-a propus lucrul acesta, de câţiva ani de zile", a precizat Raluca Turcan.

Cele două iniţiative legislative ale PNL se află depuse la Camera Deputaţilor.

Raluca Turcan a mai spus că liberalilor nu le-a fost uşor să pună în practică prevederile actualului statut al PNL.

"Nu doresc nimănui să experimenteze cât de greu este să ai primari care nu mai candidează din partea partidului tău, pentru simplul motiv că sunt anchetaţi penal. Nu doresc nimănui să experimenteze ca principalul candidat la Primăria Municipiului Bucureşti să se retragă din competiţia electorală pentru simplul motiv că este anchetat penal. Cum nu doresc ca un copreşedinte (...) să se retragă şi să nu mai candideze la nicio funcţie publică pentru simplul motiv că este anchetat penal", a spus Raluca Turcan.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), deputatul Dan Barna, a anunţat că sâmbătă, la Sibiu, începe strângerea de semnături pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice", considerată de acesta necesară pentru "curăţarea" clasei politice. Demersul USR este susţinut şi de Forumul Democrat al Germanilor din România.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-30Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
30 Mar 2018

Faceti naibii o alianta nationala de dreapta cu toate partidele anti-Mafioti............ca nu aveti cum sa bateti PSD-ul altfel La PNL cand Orban a inceput cu campania anti-mafioti aproape ca s-a golit partidul...ha ha ha au plecat la ALDE adica tot un fel de PSD cu alta denumire Uite un nume pentru alianta .....CONTI.......de la Silvia Conti si filmul LA PiOVRA(Caracatita mafiota)
ANONIM
30 Mar 2018

TANTE maimuta ,dar SICA ce este ,el nu este penal ? A,la voi nu se aplica , numai la altii care au dosare facute la comanda politica de la Kodruta si Iohannis ASA ESTE TANTEO?
ANONIM
30 Mar 2018

BABUINA....vrea numai dur ....ca la stolo s.a ....flescait....hihihi
ANONIM
31 Mar 2018

Scoaterea mafiei psd-alde in afara legii in baza constitutziei ar putea lasa Romania fara penali si borfasi in politica. Mai rau este cu analfabetii si gunoaiele care voteaza constant , fara discernamant mafia psd.
@ ANONIM
31 Mar 2018

APUPIGUS LA ANALFABETI SI GUNOAIE ....SPER SA TI SE UMPLE STOMACUL CU SPERMA DE SARBATOAREA FLORIILOR ....SA IRI AJUNGA SI DE PASTI ....PE ROL DE MIEL ...HIHHIHI
ANONIM
01 Apr 2018

Scoaterea tuturor celor care au ajuns in functii trecand prin patul sefului
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray