2019-07-23 03:55

Raluca Turcan vine cu ACUZAȚII după decizia CCR

 |  18:12
Raluca Turcan vine cu ACUZAȚII după decizia CCR

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a declarat miercuri pentru G4Media.ro că judecătorul raportor în speța privind conflictul dintre Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema completurilor de 5 judecători va fi răsplătit cu un loc pe listele PSD la alegerile europarlamentare de anul viitor.

”Situația e complicată. Avem instituții ale statului care acționează exclusiv la comanda și în folosul liderului absolut Liviu Dragnea. Mă refer aici la Parlament, Guvern, ministere. Mai multe comentarii voi face după ce va fi prezentată argumentația CCR și calea de urmat indicată. Dar cred că mai trebuie clarificată o informație care circulă în mediul politic, și anume că judecătorul raportor al acestei spete, de conflict constituțional între Parlament și Guvern, va fi candidat pentru PSD la europarlamentare”, a declarat Turcan.

Potrivit surselor G4Media.ro, judecător raportor a fost Maya Teodoroiu. Ea a fost numită la CCR în februarie 2014 pe restul de mandat lăsat liber de fostul judecător Toni Greblă, trimis la acea vreme în judecată de DNA pentru acuzații de corupție, ulterior achitat în primă instanță. Maya Teodoroiu a fost propusă și susținută de PSD pentru postul de judecător CCR. Ei îi expiră mandatul la Curtea Constituțională în decembrie 2021 și nu va putea fi reînnoit.

Curtea Constituțională a admis joi, cu 7 voturi ”pentru” și 2 voturi ”împotrivă” sesizarea premierului Viorica Dăncilă privind completul de 5 judecători de la Înalta Curte: există conflict între Parlament și Curtea Supremă, au declarat surse din CCR pentru G4Media.ro. Potrivit surselor citate, împotriva deciziei majoritare au votat judecătorii Livia Stanciu și Ștefan Minea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-07Parerea ta...

ANONIM
07 Noi 2018

BABUINA oare cui ii putea da un interviu sa se bage si ea in seama ?...lui tapalagă....doua scursuri ale societăți....una care a fost salteua unora si altul care linge clanțe...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray