2020-07-11 18:43

Rareș Bogdan AVERTIZEAZĂ: ”Dacă nu am murit de COVID-19, e posibil să murim din punct de vedere economic”

 |  23:16
Rareș Bogdan AVERTIZEAZĂ: ”Dacă nu am murit de COVID-19, e posibil să murim din punct de vedere economic”

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan consideră că dacă nu am murit din cauza epidemiei de coronavirus e posibil să murim din punct de vedere economic, asta dacă nu începem să relaxăm măsurile. Decizii similare sunt luate și de state europene unele chiar mai afectate de criza COVID-19 decât România. Bogdan a insistat că România nu-și poate permite să mai stea încă o lună cu o economie închisă.

„Europa începe să relaxeze măsurile. Sunt zilnic în teleconferință cu colegii mei din Parlamentul European. Foarte multe țări europene au început să relaxeze, chiar unele cu o situației mai complicată. România, chiar dacă mulți au anunțat dezastrul după Paști sau de Paști, a făcut față și vreau să felicit românii, pe epidemiologi, pe medici, pe toți cei care au gestionat criza, pe colegii din Guvern și mai ales pe colegii din Ministerul de Interne. 

Dacă n-am murit de COVID și am reușit să gestionăm situația, și datorită măsurilor luate de președinte, Guvern și Comitetul pentru Situații de Urgență, putem muri economic. România nu mai poate face față la încă o lună de economie închisă. Acest lockdown greu de acceptat crează probleme din punct de vedere al PIB-ului și al mișcării economice. Știu că e mai importantă sănătatea, dar trebuie să ne gândim că România nu are economia Italiei, a Marii Britanii, Germaniei sau Statelor Unite, nu avem nici banii lor. Avem nevoie ca economia să funcționeze. Președintele și guvernanții și-au dat seama de asta. Cu distanțare socială și anumite reglementări s-a luat decizia”, a declarat Rareș Bogdan pentru B1 TV.

Acesta a mai precizat că acum două luni, când a fost decretată starea de urgență, gradul de acceptabilitate a fost de 94%, „o situaie fără precedent”, dar acum sondajele arată că populația nu ar mai accepta prelungirea stării de urgență decât în proporție de 46-48%: „Faptul că nu am avut infectări masive, că am gestionat această criză, a fost o situație care a relaxat cetățenii și le-a dat speranța că-și pot continua viața”.

„Eu le spun românilor cu tot dragul că viața nu va mai arăta, cel puțin în primă parte, ca până pe 1 martie”, a  mai declarat liderul liberal.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz