2020-07-04 02:06

Rareș Bogdan vine cu VESTEA serii în politică: ”Până în aprilie, vom avea ALEGERI anticipate!”

 |  22:41
Rareș Bogdan vine cu VESTEA serii în politică: ”Până în aprilie, vom avea ALEGERI anticipate!”

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că se vor organiza alegeri parlamentare anticipate cel mai târziu în aprilie 2020.

Rareș Bogdan a precizat că nu poate să anunțe demisia premierului Ludovic Orban pentru că trebuie ca prim-ministrul să facă anunțul și că Iohannis a numit guvernul Orban ‘Ludovic I’ deoarece va exista si guvernul Ludovic Orban II, astfel că actualul premier va ramane seful viitorului guvern rezultat dupa anticipate.

"Ma bucur ca dl Hunor sustine ideea anticipatelor. De asemenea, domnii de la USR, domnii de la PMP si colegii de la ALDE, sustin. Ne mai trebuie aproximativ 24 de voturi. Sunt demisionarii de la Pro Romania, cei 8, plus independenti 6 si minoritati dar ne bazam doar pe 10-11, 5-6 sunt controlati de PSD. Avem voturile si vom declansa aceste anticipate”, a spus Rareș Bogdan.

"Așa cum arată astăzi majoritatea parlamentară, este o situație complicată. Până în aprilie, vom avea alegeri anticipate. Mai avem nevoie de 24 de oameni pentru a pune în practică acest demers. La ALDE, sunt trei lideri importanți ai celor 29 de parlamentari, care vor putea merge alături de noi. Unicul scop este reforma României. Toate măsurile din Legea pensiilor vor fi aplicate, suntem obligați de români", a mai anunțat europarlamentarul PNL.

Cum se pot organiza alegeri anticipate:

Articolul 89 din Constituție:

(1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

(2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.

(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-30Parerea ta...

RICA
30 Dec 2019

Abia asteptat ! Nu am votat niciodata PSD-ul pana acum ! O voi face prima data la anticipate !
OANA
31 Dec 2019

auzi mai domnul Rares Bogdan, mi se pare ca voi liberalii nu sunteti decat un partid de scandalagii, nu va e aminte de treaba. Puneti mana la treaba , lasati anticipatele, tara asta are nevoie de refacere economica, pricepeti, daca nu pricepeti pana in aprilie, va duceti dracu.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz