2020-08-06 04:39

RĂZBOIUL dintre palate continuă. Viorica Dăncilă: ”Iohannis e iresponsabil, face un abuz de putere!”

 |  21:52
RĂZBOIUL dintre palate continuă. Viorica Dăncilă: ”Iohannis e iresponsabil, face un abuz de putere!”

Așa cum ne-a obișnuit, Viorica Dăncilă nu lasă nicio declarație a președintelui fără replică. Premierul îl acuză pe Klaus Iohannis de abuz de putere după ce acesta a anunțat că nu va semna decretele pentru a desemna interimari pentru portofoliile eliberate de miniștrii ALDE.

Premierul Viorica Dăncilă susține, într-o postare pe Facebook, că președintele a transformat Palatul Cotroceni în sediul său de campanie electorală și că face în acest fel un abuz de putere și că interpretează electoral Constituția țării.

„Din nefericire, Palatul Cotroceni a devenit un sediu de campanie pentru actualul președinte. Îi transmit domnului Klaus Iohannis că cetățenii încă așteaptă explicații cu privire la motivul pentru care încalcă repetat Constituția.

Toți vrem să înțelegem de ce actualul șef al statului face un abuz de putere și continuă blocarea activității Guvernului, deși majoritatea constituționaliștilor îi transmit că interpretează electoral Legea fundamentală.

Respectarea Constituției nu este facultativă, este obligatorie, iar domnul Klaus Iohannis ar fi trebuit să învețe acest lucru după multiplele situații în care a primit soluții nefavorabile de la Curte.”

În continuare, în același mesaj de pe Facebook, șeful statului este acuzat că nu a oferit nicio soluție pentru criza de care învinovățește Executivul și că încearcă să manipuleze românii.

„Actualul președinte nu a venit în tot acest timp cu nicio soluție de deblocare a crizei, ci doar cu declarații care să o alimenteze. Candidatul Iohannis vorbește despre obligațiile premierului, dar nu se achită de propriile obligații. În schimb, se antepronunță în numele Curții Constituționale, în numele Parlamentului, și chiar în numele Guvernului. Ne dovedește încă o dată visul său de a fi “președintele-stat”.

În același timp, domnul Klaus Iohannis uită că a girat absolut toate guvernele și toți miniștrii din ultimii 5 ani, însă în momentul când nu i-a mai convenit politic, s-a întors de fiecare dată împotriva lor și a încercat să manipuleze o țară întreagă.”

În final, Dăncilă îl acuză de iresponsabilitate pe președinte, dar  îi liniștește pe români și anunță că Guvernul va plăti pensiile și salariile, așa cum s-a promis.

„Am văzut în această seară la domnul Klaus Iohannis un dispreț orb pentru români și țară. Ce a făcut președintele României astăzi este un act grav de iresponsabilitate și un atentat la liniștea și siguranța oamenilor pentru ziua de mâine. Să îi fie clar și domnului Klaus Iohannis: Guvernul pe care îl conduc plătește astăzi pensiile și salariile și le va plăti și de acum înainte. Încercarea acestuia de a-i speria pe oameni și a crea panică în societate este de un cinism incalificabil.

Noi ne-am făcut datoria și am sesizat Curtea Constituțională în legătură cu aceste încălcări, însă ne asigurăm că venim și cu alte soluții pentru deblocarea crizei instituționale actuale, asta în ciuda insistenței candidatului Klaus Iohannis de a o perpetua.” 

Înainte cu trei ore, președintele Klaus Iohannis anunțase, de la Palatul Cotroceni, că respinge categoric propunerile de miniștri interimari trimise de premierul Viorica Dăncilă. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-05Parerea ta...

ANONIM
05 Sep 2019

CORECT
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz