2020-04-07 01:11

Războiul din spaţiul virtual devine crucial la viitoarele alegeri. Bloggerii au ocupat şefiile partidelor

 |  15:44
Războiul din spaţiul virtual devine crucial la viitoarele alegeri. Bloggerii au ocupat şefiile partidelor

Nu conduc doarpartide, ci au reuşit să-şi facă un nume şi ca bloggeri. Ion Iliescu, AdrianNăstase, Elena Udrea, Sever Voinescu, Dan Voiculescu, Mihai Voicu, AlinaGorghiu se află la butoane atât în partidele din care fac parte, dar şi înblogosferă.

Ziarul „Puterea”vă prezintă modul în care conducerile principalelor partide parlamentare auînţeles să relaţioneze cu electoratul, în contextul în care bătălia pentrucucerirea spaţiului virtual va deveni una crâncenă în perspectiva alegerilorlocale, parlamentare şi prezidenţiale. Conform analizei, reprezentanţii PSD auînţeles cel mai bine forţa internetului, ei fiind activi atât pe bloguri, câtşi pe site-urile personale. Ion Iliescu şi Adrian Năstase, politicieni dinvechea gardă, au simţit primii că rebranduirea începe în spaţiul virtual. De laPDL, ascensiunea Elenei Udrea şi a grupului de la Bruxelles este extrem devizibilă pentru fanii „google”. La PNL, tinerii parlamentari dau tonul, printreremarcaţi fiind Mihai Voicu. PC este dominat de Dan Voiculescu sau „mogulul cublog”, singurul nume care contează de altfel. Piedone îşi limitează teritoriulla proiectele din sectorul 4, evitând temele cu impact naţional. O tânără cu ovizibilitate destul de bună în blogosferă, dar şi pe Facebook, VeronicaFrumuzache, tocmai a fost aleasă în funcţia de vicepreşedinte al organizaţieide tineret a UNPR.

PSD, dominat de Iliescu şi de Năstase

La 80 de ani, IonIliescu a demonstrat că vârsta nu contează în politică, ci modul în carereuşeşti să fii în pas cu timpul. Preşedintele de onoare a devenit un bloggercu renume, postările sale strângând de fiecare dată multe comentarii, dar şivizite. Chiar dacă a avut reticenţe la început, considerând acest spaţiu ca unfel de „mahala”, Iliescu a arătat că se poate adapta oriunde şi poate preluacontrolul. Reascensiunea lui Adrian Năstase după episodul „mătuşa Tamara” s-adatorat şi ea într-o bună parte activităţii pe internet. După ce a pierdutşefia PSD, Mircea Geoană s-a transformat într-un blogger activ, prezentându-şiproiectele şi ideile constant pe pagina personală. Deşi are un site, VictorPonta mai are de învăţat la acest capitol, fiind încă un novice. Dintreceilalţi membri ai Biroului Permanent al PSD se mai remarcă vicepreşedinţiiConstantin Niţă, Valeriu Zgonea şi Titus Corlăţean. Marian Vanghelie a promiscă într-o lună îşi va deschide blog. Acelaşi lucru aflăm şi de la MarianOprişan, al cărui site este în construcţie. Chiar dacă a spus că viitoareabătălie electorală se va da pe internet, strategul Viorel Hrebenciuc nu arenici blog, nici cont pe Facebook.

Elena Udrea este numărul 1 la PDL

Numărul 1 la PDLrămâne şi în blogosferă ministrul dezvoltării şi turismului, Elena Udrea. Blogulsău mov, inspirat de mesajele ezoterice lansate de Viorel Hrebenciuc, este defiecare dată în centrul atenţiei. Fie că se războieşte cu adversarii, fie căîşi anunţă proiectele, scrierile doamnei Udrea sunt analizate cu interes. Chiardacă a arătat că mai are şi hibe în exprimare, ea continuă să fie vocea cu ceamai mare rezonanţă a democrat-liberalilor. Grupul de la Bruxelles se pregăteştesă pună mâna pe putere în partid, iar blogosfera este principalul spaţiu încare îşi propagă mesajele. Sever Voinescu şi Cristian Preda sunt doi bloggeride succes, care au învăţat că lupta cu triada BVB se poate duce şi pe terenulcare le convine, nu doar în curtea din Modrogan. Activitatea prea intensă le-aadus critici din partea greilor din partid, dar şi invitaţii la şedinţeleconducerii pentru a face „ciocu’ mic”. Garda veche din PDL, Emil Boc, VasileBlaga, Radu Berceanu sau Adriean Videanu, se remarcă printr-o absenţă totală înmaterie de bloguri.

PNL, la comandă sunt tinerii

Leneş în partid,leneş pe blog se poate descrie în câteva cuvinte activitatea lui CrinAntonescu. Cu toate acestea, cei care se ocupă de blogul preşedintelui PNL augrijă să posteze o singură dată pe lună un mesaj extrem de lung. În schimb,„pionierii” Mihai Voicu, Diana Tuşa şi Alina Gorghiu sunt vioi în spaţiulvirtual. Nici consilierul lui Antonescu, Dan Mihalache, nu stă departe decolegii săi tineri şi compensează lipsaşefului cu mesajele pe care le postează. Fostul ministru al finanţelor, VarujanVosganian, arată că meşteşugul cuvintelor îi stă la îndemână. Andrei Chilimanscrie des pe „blogul de bucureştean” pe care îl păstoreşte. Pentru a arăta cât demult apreciază activitatea bloggerilor, liberalii internauţi şi-au datîntâlnire cu aceştia şi i-au invitat la evenimentele PNL.

PC sau blog de mogul

Dan Voiculescueste PC atât în politică, cât şi în blogosferă. „Blog de mogul”, cum îşi intituleazăpagina personală, este unul foarte activ, Voiculescu arătând că a înţeles forţacare ţi-o dă acest tip de abordare. Vrei o poză cu stăpânul Antenelor, ogăseşti pe blog. Vrei să afli cum se mai ceartă cu Traian Băsescu sau cu EmilBoc, poţi afla uşor accesând pagina sa personală. Orice proiect sau iniţiativăeste scrisă cu rigurozitate de cel despre care CNSAS a spus că a semnat pentruSecuritate cu numele „Felix”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-12Parerea ta...

THEONLY
02 Aug 2010

foarte bun articolul
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine