2020-07-04 16:08

Războiul spionitei între Rusia şi Georgia

 |  17:17
Războiul spionitei între Rusia şi Georgia

Georgia susţine că a anihilat o "reţea despionaj" în favoarea Rusiei, arestând 13 persoane, între care patrucetăţeni ruşi, suspectaţi că au transmis Moscovei informaţii militaresensibile, a anunţat vineri Ministerul georgian de Interne. Suspecţii, printrecare se numără şi oficiali militari georgieni, au transmis informaţii secreteprivind armata georgiană serviciilor de informaţii ruse (GRU), a anunţat purtătorulde cuvânt al ministerului. Arestările au fost făcute după ce autorităţilegeorgiene au implantat un fost spion sovietic în reţea, potrivit părţiigeorgiene.

Anunţula stârnit imediat reacţia Moscovei, "profund indignată" de arestareaunor cetăţeni ruşi în Georgia. Partea rusă condamnă această acţiune, pe care oconsideră o provocare la adresa Rusiei şi o farsă politică, potrivit unei sursedin Ministerul rus de Externe, citată de Interfax. "Evident, acţiunea aavut loc înaintea summitului Rusia-NATO de la Lisabona şi a summitului OSCE dela Astana, pentru a atrage cât mai multă atenţie (asupra Georgiei) şi pentru aafecta imaginea Rusiei", a declarat sursa citată. Autorităţile de laMoscova investighează situaţia creată.

Aceasta este a doua oară când Georgia a reţinutruşi suspectaţi de spionaj. Anterior, Ministerul georgian de Interne anunţasecă a anihilat o importantă reţea de spionaj în favoarea Rusiei. Presa acomentat atunci că aceast război al spionitei ar putea accentua tensiuniledintre Georgia si Rusia, la doi ani de la scurtul război dintre cele două ţări,pentru controlul regiunii separatiste Osetia de Sud.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz