2020-07-04 00:21

Reacţia Curţii Constituţionale (CCR) în cazul judecătorului Toni Greblă, urmărit penal

 |  14:09
Reacţia Curţii Constituţionale (CCR) în cazul judecătorului Toni Greblă, urmărit penal

Reacţia CCR în cazul judecătorului Toni Greblă, urmărit penal. Curtea Constituţională (CCR) a precizat, referitor la urmărirea penală a lui Toni Greblă, că judecătorii CC sunt suspendaţi din funcţie atunci când sunt trimişi în judecată.

Citeşte şi: 

"Până la pronunţarea unei hotărâri definitive de condamnare, orice persoană, inclusiv judecătorul Curţii Constituţionale, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, potrivit dispoziţiilor art. 23 alin. (11) din Constituţia României, republicată", a precizat CCR, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a mai menţionat că, judecătorii Curţii Constituţionale pot fi urmăriţi penal fără încuviinţare, dar nu pot fi arestaţi sau trimişi în judecată decât în condiţiile legii. De asemenea, judecătorii CurţiiConstituţionale sunt suspendaţi de drept din funcţie de la data trimiterii în judecată penală.

În acest sens, în comunicatul de presă sunt citate mai multe texte de lege. Unul dintre acestea se referă la faptul că "judecătorii Curţii Constituţionale nu pot fi arestaţi sau trimişi în judecată penală decât cu aprobarea Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, al Senatului sau a Preşedintelui României, după caz, la cererea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie".

"De la data trimiterii în judecată penală, judecătorul Curţii Constituţionale este suspendat de drept din funcţia sa. În caz de condamnare definitivă, el este exclus de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează", potrivit legii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz