2020-02-18 21:28

Reacția lui Klaus Iohannis după alegerile din Republica Moldova

 |  19:28
Reacția lui Klaus Iohannis după alegerile din Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj după primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, exprimându-şi speranţa că şi al doilea tur se va desfăşura în bune condiţii, cu respectarea standardelor europene, şi că Parteneriatul strategic dintre România şi Republica Moldova va fi respectat şi aprofundat.

"Îmi exprim speranţa că turul doi al alegerilor, din 13 noiembrie 2016, se va desfăşura în bune condiţii, cu respectarea standardelor europene privind derularea alegerilor, în spiritul corectitudinii şi transparenţei. Subliniez, în acest context, importanţa asigurării în continuare a stabilităţii interne şi a responsabilităţii din partea întregii clase politice", se arată în mesajul şefului statului.

Iohannis spune că a fost informat permanent de către Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu derularea scrutinului, inclusiv prin Ambasada României la Chişinău, pe tot parcursul zilei de duminică.

Şeful statului a menţionat în mesajul său şi Parteneriatul strategic româno-moldovean, spunând că acesta trebuie dezvoltat şi aprofundat, "la fel ca şi procesul de reforme în spirit european, în vederea continuării integrării europene şi în beneficiul concret al tuturor cetăţenilor Republicii Moldova".

Alegătorii moldoveni se vor prezenta peste două săptămâni la turul al doilea al scutinului prezidenţial, în care se va confrunta pro-europeana Maia Sandu cu socialistul pro-rus Igor Dodon.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine