2019-12-15 17:13

Reacția premierului Dăncilă după AVERTISMENTELE de la Bruxelles: ”Sunt SURPRINSĂ!”

 |  16:58
Reacția premierului Dăncilă după AVERTISMENTELE de la Bruxelles: ”Sunt SURPRINSĂ!”

Premierul Viorica Dăncilă s-a declarat „surprinsă” de șirul de avertismente lansat astăzi de prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, șeful Parlamentului European, Antonio Tajani, și ambasadele a 12 țări, în legătură cu modificările legislative care ar afecta statul de drept din România.

„M-au surprins declarațiile prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, având în vedere că există o deschidere totală în privința pașilor de urmat. Am specificat de fiecare dată cvă va exista transparență. De aceea, declarația de azi a produs neclarități și nu i-am înțeles rostul pentru că nu este pliată pe realitatea existentă. Am să discut cu dl prim-videpreședinte legat de aceste aspecte”, a spus Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

„La fel de surprinsă am fost de declarațiile președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani. Cred că niciun decident politic nu poate solicita începerea sau închiderea unei anchete. Ni se cere să nu intervenim în actul de justiție, și mi se pare corect, dar oficialii europeni ne cer sa oprim anchete penale. Le spun clar că prim-ministrul nu a intervenit și nu va interveni niciodată în just”, a spus ea.

Dăncilă a făcut referire și la mesajul transmis astăzi de reprezentanțele diplomatice a 12 țări, prin care României i se  solicită să nu ia măsuri care ar putea afecta statul de drept. 

„Tot azi am văzut punctul de vedere a (sic!) unui grup de ambasadori. Am vrut să am o discuție individuală cu fiecare ambasador, dar au refuzat. Le reamintesc că suntem în România și că am dialog direct cu omologii mei. Le recomand să se adreseze autorităților statelor lor, pentru că în niciun stat ambasadorii nu fac agenda premierului și n-o să permit acest lucru. Trebuie să arate respect pentru România, cum ambasadorii noștri în fiecare stat, fie membru UE sau stat terț, au respect pentru statul respectiv”, a spus ea.

Dăncilă a dat din nou vina pe președintele Klaus Iohannis pentru  aceste avertismente. 

„A reușit să aducă un deficit de imagine țării. E păcat că acest lucru se realizează în timpul deținerii preşedinției rotative”, a spus premierul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-03Parerea ta...

GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
03 Apr 2019

cat o sa stai pe scaunul de premier?Vai de capul si de mamaliga ta cand o sa plecati de la putere stii bine ce te asteapta...ati intins coarda si stii vorba aia...sEMENI VANT CULEGI FURTUNA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray