2019-10-23 16:45

Reacție dură a lui Ludovic ORBAN la declarațiile lui Kelemen HUNOR: „Sunt o jignire la adresa națiunii…”

 |  09:38
Reacție dură a lui Ludovic ORBAN la declarațiile lui Kelemen HUNOR: „Sunt o jignire la adresa națiunii…”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, miercuri seară, că declarațiile făcute de președintele UDMR, Kelemen Hunor, cu privire la Centenar, sunt o jignire la adresa națiunii.

"Sunt o jignire la adresa națiunii. Pe de altă parte sunt împotriva generării unor conflicte provocate de declarațiile lui Hunor care asta își dorește, să se victimizeze, să reacționeze întreg mediul politic, să se pună călare pe el ca să se victimizeze. Îl sancționăm, fără discuție că îl sancționăm. (...) Îl sancționăm, în primul rând, prin faptul că niciodată nu vom accepta ceea ce își doresc ei aici cu modificările legislative și cu autonomia culturală. Cu permanentele jocuri pe care le fac se așteaptă să mai câștige ceva, să mai obțină ceva, în general cu atitudinea lor de jignire", a spus Ludovic Orban la Realitatea TV, întrebat dacă i se par normale declarațiile liderului UDMR, informează Agerpres.

Ce a spus liderul UDMR

Președintele PNL a subliniat că Centenarul Unirii vizează întreaga națiune română, chiar și pe cetățenii români de origine maghiară.

"Sunt foarte mulți cetățeni români de origine maghiară care vor sărbători un Centenar, indiferent ce zice Kelemen Hunor. Kelemen Hunor pescuiește în ape tulburi cu povestea asta, încearcă să se victimizeze", a mai spus Ludovic Orban.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a acordat recent un interviu cotidianului clujean de limba maghiară Szabadság, în care a vorbit despre pregătirile pentru Centenarul Marii Uniri din 2018. Liderul UDMR a spus că reprezentanții Uniunii și maghiarii nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului și se teme că, în lipsa realizărilor din ultimii 100 de ani, politicienii români vor recurge la discursuri naționaliste.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-10Parerea ta...

IANOS BORBELESCU
10 Aug 2017

Sa vedem acum ce partide mai negociază cu sovinul asta de Hunor . Acest Hunor este Vadim scris in maghiara . Romanii le stiu intentiile liderilor Hudemere si este bine sa se reactioneze mai indraznet nu de alta dar sunt multi care spera si isi trăiesc viata in iluzii . Acest exemplar are coordonate miscarile cu Rogozin iar Rusii incita astfel de exemplare .
ANACONDA
10 Aug 2017

Băi incultilor din parlamentul României preocupați doar de afaceri si jocuri politice murdare , bai presedinte ales al României , cum puteti sa stati ca momaile cand netrebnicii astia mongoloizi terfelesc natiunea romana ? De ce este amplasata satatuia LEUL in fata palatului Cotroceni ? Ca sa o acopere crengile copacilor sau ca sa citească onor președintele mesajul generațiilor trecute ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray