2019-09-18 16:44

REACȚII ACIDE după Rezoluţia PE privind statul de drept! Ce spun Liviu Dragnea și Tudorel Toader

 |  15:16
REACȚII ACIDE după Rezoluţia PE privind statul de drept! Ce spun Liviu Dragnea și Tudorel Toader

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat marţi, la Parlament, înainte de publicarea raportului MCV şi a adoptării rezoluţiei PE privind statul de drept din România, că „temele mari” din România sunt altele.

„Eu, ca un român simplu, dar nu umil, consider că pentru România temele mari sunt altele. Temele mari ale acestei ţări sunt, au fost şi vor rămâne dincolo de orice rapoarte şi MCV-uri. Vorbim de sănătate, educaţie, infrastructură, agricultură, dezvoltare economică, venituri mai mari pentru români, reforma marilor sisteme, astea sunt temele, de care noi ne-am ocupat şi am făcut şi personal şi instituţional apeluri permanente către dl Preşedinte de a lucra împreună, numai că le-am făcut degeaba”, a declarat marţi, liderul PSD Liviu Dragnea, întrebat la Parlament cum va fi relaţia României cu UE după raportul MCV şi rezoluţia Parlamentului European.

Comisia Europeană va prezenta, marţi, raportul MCV despre modificarea legislaţiei în domeniul justiţiei, document care va ţine cont şi de cele două avize la Comisiei de la Veneţia.

Parlamentul European a adoptat, marţi, proiectul de rezoluţie prin care exprimă preocupare privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare în România. Textul rezoluţiei semnalează îngrijorarea Parlamentului European privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare, avertizând că există riscul subminării independenţei justiţiei şi a acţiunilor anticorupţie.

T.Toader: După ce citesc rezoluţia, îmi exprim un punct de vedere. Ministrul nu vorbeşte pe dinafară

Tudorel Toader a declarat, marţi, că nu îşi poate exprima un punct de vedere cu privire la rezoluţia rezoluţia critică la adresa României adoptată de Parlamentul European, pentru că nu a citit-o şi nu vrea să vorbească pe „dinafară” aşa cum, spune el, fac unele persoane din spaţiul public.

„După ce citesc rezoluţia îmi exprim un punct de vedere. Nu îmi cereţi să îmi dau cu părerea fără să citesc, pentru că în România sunt foarte mulţi care cred că le ştiu pe toate. Nu îmi dau cu părerea fără a o citi. Ministrul Justiţiei nu vorbeşte pe din afară, nu face precum nu ştiu cine să îşi dea cu părerea şi să spună că citeşte după aia”, a declarat ministrul Justiţiei, la sediul CSM.

arlamentul European a adoptat, marţi, proiectul de rezoluţie prin care exprimă preocupare privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare în România.

Raportul despre situaţia din România, elaborat de Comisia PE pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE), a fost adoptat cu 489 de voturi pentru, 112 împotrivă şi 73 de abţineri.

Textul rezoluţiei semnalează îngrijorarea Parlamentului European privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare, avertizând că există riscul subminării independenţei justiţiei şi a acţiunilor anticorupţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-13Parerea ta...

STOP CENZURA
13 Noi 2018

Doua gunoaie bolsevice care au intors Romania cu 28 de ani in urma in timpul STERPULUI ilici lenin iliescu criminalul cu mineriadele.
NEGRO
13 Noi 2018

Barbarii cleptocrati au un singur scop. Ingenuncherea justitiei si salvarea hotilor. De aici discursurile antieuropene ale Dictatorului PSD si nebunia camarilei si a devalizatorilor tarii. Dar nu vor reusi. Romanii nu suntc ei e cred ei. Scoaterea din Europa e doar o iluzie a dovleacului cu mustata si a criminalilor ce-l inconjoara. Jos PSD=ALDE=UDMR ! Jos barbarii post-bolsevici! Traiasca Romania libera!
# RAZNA
14 Noi 2018

I-ai ,, paraciuruit " de la STRASBOURG ...
# CRANIANA
14 Noi 2018

În capul LOR : statul de drept se ,, STRÂMBĂ " ...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray