2020-02-17 12:04

Rectificare bugetară. Bugetul STS a fost tăiat, în timp ce bugetele SRI, SIE şi SPP cresc

 |  12:32
Rectificare bugetară. Bugetul STS a fost tăiat, în timp ce bugetele SRI, SIE şi SPP cresc

Bugetul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) a fost redus cu 71,66 milioane lei, potrivit proiectului rectificării bugetare publicat, luni, de Ministerul Finanţelor. În schimb, bugetul Serviciului Român de Informaţii (SRI) a crescut cu aproape 400 de milioane lei, iar bugetele SIE şi SPP cu câte 40 de milioane de lei.

Proiectul de recificare propune o tăiere de 71,66 milioane lei din bugetul STS.

Bugetul SRI va fi majorat cu 396,5 milioane lei. Din această, la cheltuieli de personal există un plus de 356,8 milioane lei, la bunuri şi servicii +14 milioane lei, subvenţii acordate instituţiilor din subordine +23,5 milioane lei, drepturi de pensie +17,1 milioane lei, proiecte FEN 2014-2020 -29,9 milioane lei, cheltuieli de investiţii +15 milioane lei.

Totodată, bugetul Serviciului de Informaţii Externe (SIE) a fost majorat cu 47,15 milioane lei, iar bugetul Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) cu 42,87 milioane lei.

Şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Sorinel Vasilca, a demisionat din funcţie, la finalul lunii iulie, în urma scandalului de la Caracal, spunând că a făcut acest lucru "pentru a nu afecta prestigiul instituţiei".

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat, recent, că doreşte ca Serviciul 112 să fie trecut la MAI, de la STS.

Ministerul Finanţelor a publicat proiectul de rectificare bugetară, care asigură respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar. Cele mai mari diminuări, conform proiectului, sunt la Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Cercetării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-06Parerea ta...

BASINESCU
06 Aug 2019

ROMANIA ESTE STAT STALINIST DIN LUMEA A TREA .SATATUL PARALEL E FINNTAT LA MAXIM. INSTITUTILE FINANTATE SUNT GROPARI PRINCIPALI AI ROMANIEI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine