2020-02-18 20:52

Registrul Electoral va fi extins pentru Diaspora: Românii ar putea vota aproape de casă

 |  18:58
Registrul Electoral va fi extins pentru Diaspora: Românii ar putea vota aproape de casă

Veşti bune pentru românii care muncesc şi trăiesc în afara ţării. Conform purtătorului de cuvânt al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Marian Muhuleţ, Registrul Electoral va fi extins şi pentru românii din Diaspora, iar modificările aduse le vor permite acestora să voteze cât mai aproape de locul în care au domiciliul.

Astfel, imaginile cu mii de români care stăteau la cozi pentru a vota la recentele alegeri prezidenţiale ar putea deveni doar o amintire urâtă. „Ne dorim ca, în baza modificărilor legislative operate recent, care prevăd că, dacă un număr de cetăţeni români - 100 de cetăţeni limita stabilită pentru alegerea Parlamentului - doresc să li se înfiinţeze o secţie de votare, aceştia pot completa o cerere, urmând ca, în baza cererilor făcute de ei, să se întocmească o listă permanentă, aşa cum există şi în secţiile de votare din România”, a declarat Marian Muhuleţ conform Mediafax. Astfel, românii cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate vor putea să înainteze către AEP cereri pentru a putea vota la secţiile care se vor înfiinţa, în apropierea adresei pe care au comunicat-o ulterior AEP. Pentru cei care din diferite motive nu vor să dea informaţii despre locul în care doresc să voteze, există posibilitatea de a vota în continuare pe listele suplimentare la misiunile diplomatice ale României din străinătate. În continuare, AEP va centraliza datele înregistrate în Registrul Electoral şi va transmite către Ministerul Afacerilor Externe o listă cu oraşele în care trebuie înfiinţate secţii de votare.

Conform unui anunţ publicat miercuri, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul scos la licitaţie, în valoare de 8,4 milioane de euro, prevede extinderea Registrului Electoral pentru românii din Diaspora, mentenanţa şi suportul tehnic al Registrului Electoral existent folosit în prezent de alegătorii din ţară, precum şi asigurarea unor noi funcţionalităţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-02Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
02 Aug 2015

DACA VOTUL TAU AR FI LUAT IN SEAMA CU ADEVARAT,ATUNCI NIMENI NU TE-AR MAI LASA SA VOTEZI>>>>ASA A SPUS MARK TWAIN>>>IAR KIMJONG TONTA A PUS CIOMAGARII ANTI-TERO PE CETATENII CRE DOREAU SA VOTEZE>>>>>>ACUM CE SA INTELEG,CA SI LA ALEGERILE PARLAMENTARE TOT CU CIOMAGUL SI CU SCUTIERII SE VOTEAZA????>>>>>>>DEMOCRATIA ORIGINALA>>>>SA TRAITI BINE>>>>>CAPITALISMUL DE CUMETRIE>>>>>MILIARDELE FURATE DE 666ITZIK-ARESCU666 SI RESTUL DE AGENTI DIE-SIE S-AU SPALAT BINE IN DUBAI....PENTRU VOI PAINE SI CIRC>>>>STUPID PEOPLE>>>V-AM CIURUIT>>>HA HA HA...AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA...LA NOI IN CONTURI IN DUBAI,MONACO PANAMA,ETCETERA...HA HA HA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine