2020-06-05 09:39

Reglare de conturi pentru Curtea de Conturi. PNL nu-l vrea pe Sârbu controlor financiar

 |  19:56
Reglare de conturi pentru Curtea de Conturi. PNL nu-l vrea pe Sârbu controlor financiar

Fostul şef al senatorilor PSD, Ilie Sârbu, n-are parte de bătrâneţi uşoare, iar asta se întâmplă din cauza liberalilor, care nu-l vor în postul de vicepreşedinte al Curţii de Conturi. De vină ar fi, conform vicepreşedintelui PNL, Alina Gorghiu, statutul de urmărit penal pe care îl are socrul premierului Victor Ponta.

Declaraţiile Alinei Gorghiu vin la o zi după ce Comisiile pentru buget, finanţe şi Comisiile juridice din Senat şi Camera Deputaţilor au aprobat propunerea unui proiect de hotărâre prin care să solicite plenului reunit revocarea mandatului lui Ioan Anton (n.r. - vicepreşedintele Autorităţii de Audit) de la Curtea de Conturi, ca urmare a unei decizii a Curţii Constituţionale. Astfel, strategia construită de social-democraţi în ultimul timp, şi anume crearea culoarului pentru instalarea lui Sârbu la Curtea de Conturi, pare să fie pusă în pericol de PNL.

„Cu privire la numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi, vreau să precizez că eu cred că este totuşi momentul în care domnul Dragnea şi PSD să se gândescă la alt candidat, cred că ar trebui să aibă înţelepciunea să facă o altă propunere şi să vină cu o persoană pregătită şi cu experienţă, asupra căreia să nu planeze suspiciuni, şi am convingerea că înţelege, fără să aduc mai multe argumente, poziţia PNL”, a spus Gorghiu, care apoi a subliniat că PSD trebuie să facă altă propunere. În caz contrar, PNL va vota împotriva numirii lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi şi o va contesta la Curtea Constituţională.

„Dacă nu va înţelege că la Curtea de Conturi este nevoie de o persoană cu bună reputaţie şi că, în opinia fiecăruia de bun-simţ, este că ar exista cel puţin o incompatibilitate morală între calitatea de urmărit penal şi cea de membru al Curţii de Conturi, atunci îi informez pe cei de la PSD că vom vota împotriva acestei numiri şi o vom contesta la CCR, dacă până la urmă se va face”, a spus Alina Gorghiu.

Toată această situaţie s-a creat după ce a devenit oficial faptul că Ilie Sârbu ar urma să fie nominalizat de PSD pentru postul de vicepreşedinte la Curtea de Conturi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine