2020-02-19 18:23

Remus Cernea, candidatul de la Sarmisegetuza. A încercat la Preşedinţie şi de încă două ori la Parlament, toate fără succes

 |  18:23
Remus Cernea, candidatul de la Sarmisegetuza. A încercat la Preşedinţie şi de încă două ori la Parlament, toate fără succes

Remus Cernea,preşedintele executiv al Partidului Verde, a anunţat ieri că va candida caindependent la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor, pentru locul dedeputat vacantat în Colegiul nr. 3 din judeţul Hunedoara, loc rămas liber dupămoartea deputatului Ioan Timiş. Este deja la a patra încercare de a intra printrealeşii neamului.

„Prinsuccesul de la Curtea Constituţională din 20 aprilie 2010, am recâştigat undrept şi anume dreptul de a fi ales prevăzut de Art. 37 din Constituţie, daranulat temporar de legea electorală”, spune în comunicatul de presă postat pe site-ul său tânărul ecologist,considerând că un drept câştigat trebuie să fie şi exercitat, altfel este oliteră moartă. Remus Cernea susţine că a decis să candideze în judeţulHunedoara din raţiuni personale. „Am locuit timp de 14 ani la Deva, foarte aproape dearia de cuprindere a Colegiului nr. 3, iar familia mea şi eu însumi avemnumeroşi prieteni acolo”, scrie ecologistul. Remus Cernea promite locuitorilorŢării Haţegului că va milita, printre altele, pentru prezervarea şi punerea înmai bună valoare a patrimoniului natural şi istoric al acestei zone. "Colegiulnr. 3 cuprinde o zonă de o rară frumuseţe şi care conţine un patrimoniu istoricşi natural extraordinar. Acolo sunt vestigii dacice şi romane, inclusivcapitala Sarmisegetuza Ulpia Traiana, cetăţi şi biserici medievale precumcastelul Sântămăria Orlea, cetatea Colţ care se pare că l-a inspirat pe JulesVerne să scrie «Castelul din Carpaţi», sau misterioasa biserică din Densuş careare o formă unică şi a fost ridicată acumopt secole din bucăţi de piatrăaduse din ruinele Sarmisegetuzei, Parcul Naţional Retezat, Rezervaţia de zimbriHaţeg din pădurea Slivuţ, Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului şamd. Voimilita, printre altele, pentru prezervarea şi punerea mai bună în valoare aacestui patrimoniu", afirmă Remus Cernea.

Tânărul politician face apel către posibilii săi votanţisă susţină, poate pentru prima oară, un independent ecologist şi să nu se lase amăgiţi depopulismul şi promisiunile deşarte ale partidelor care şi-au dovedit din plinincompetenţa în ultimii 20 de ani”. Acesta solicită de asemenea, GuvernuluiRomâniei, să ţină cont de necesitatea unui candidat independent de a strângesemnăturile necesare pentru a-şi depunde candidatura şi să acorde minimum patrusăptămâni pentru acest proces înainte de stabilirea calendarului electoral.

Candidaturi eşuate

Remus Cernea aapărut pentru prima oară în atenţia publică la alegerile prezidenţiale din 2009,când a candidat din partea Partidului Verde, ieşind din cursa electorală cu unprocent de 0,62%. În decembrie 2009, Remus Cernea ş-a înscris pe lista pentrualegerile din Colegiul 1 din Bucureşti, alături de Honorius Prigoană şi RaduStroe. Candidaturalui Remus Cernea a fost însă respinsă de Biroul Electoral Municipal, deoarecePartidul Verde nu a întrunit pragul electoral în 2008 şi nu are reprezentanţiîn Parlament. Acesta a depus o contestaţie,respinsă ulterior de către Curtea Constituţională. În martie 2010, tânărulpolitician şi-a depus candidatura pentru Colegiul 19 din Bucureşti,contracandidaţii săi fiind Teo Trandafir şi Liliana Mincă. Şi de această dată,candidatura i-a fost respinsă de către Biroul Electoral deCircumscripţie al Municipiului Bucureşti. Problema a fost aceeaşi: PartidulVerde nu a obţinut mandate în Parlament la ultimele alegeri. A depus o nouă contestaţie,care de această dată i-a fost aprobată de Curtea Constituţională. În modnormal, BECMB ar fi trebuit să suspende alegerile din Colegiu 19, lucru care nus-a mai întâmplat.

„Sper ca Guvernul să fie fair-play”

Remus Cernea a declarat pentru ziarul “Puterea” căsperă să nu mai întâmpine probleme şi la această candidatură, cum s-a întamplatla Colegiul 1 şi Colegiu 19. „În mod normal nuar trebui să am probleme, pentru că am câştigat procesul din aprilie şi amacest drept de a candida. Eu sper că Guvernul va respecta legea şi CurteaConstituţională şi nu va încerca să obstrucţioneze candidatura unui independent.Sper să fie fair-play”, a spus Cernea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine