2020-04-07 11:45

Renaşte PNŢCD?

 |  17:07
Renaşte PNŢCD?

Un grup de seniori al PNŢCD, printre care senumără preşedintele de onoare al partidului, Ion Diaconescu, Gabriel Ţepelea,Nicolae Ionescu Galbeni şi Rodica Coposu, sora fruntaşului ţărănist CorneliuCoposu, au făcut un apel la membrii formaţiunii să organizeze un congres dereunificare, informează Mediafax.

Într-un comunicat transmis, joi, semnatariiapelului critică faptul că se forţează organizarea, în 17 iulie, a unui congres"nereprezentativ", de către "foruri nestatutare".

"În aceste momente grele pentru România,când o guvernare iresponsabilă ne-a adus în pragul dezastrului economic şisocial, PNŢCD este dezbinat din cauza orgoliilor unor lideri şi - în loc să serefacă unitatea partidului printr-un congres, cu participarea tuturor organizaţiilor- se forţează, pe data de 17 iulie, un congres nereprezentativ, în organizareaunor foruri nestatutare, de către aşa-zişi lideri, care nu au nimic în comun cutradiţiile şi valorile acestui partid", se arată în documentul citat.

Marian Miluţ a demisionat de la şefia PNŢCDprintr-o scrisoare prezentată, în 22 mai, Consiliului Naţional de Conducere, încare spune că eforturile sale ar fi dat rezultate mai bune dacă nu ar fi fostopoziţia acerbă a celor depăşiţi politic de realitate şi că invidia e duşmanulredresării partidului.

Liderul ţărănist Radu Sârbu aprecia că MarianMiluţ a demisionat dintr-o funcţie din care fusese oricum înlocuit în 2008 înurma unui congres al partidului şi spunea că se vor face demersuri pentrureconcilierea celor două aripi ale partidului.

Fostul lider ţărănist Ion Diaconescu declaracă demisia lui Marian Miluţ de la conducerea PNŢCD uşurează calea cătreunificarea celor două ramuri ale partidului.

Aurelian Pavelescu a preluat funcţia depreşedinte al PNŢCD după ce Marian Miluţ a demisionat de la conducereapartidului, dar şi din formaţiunea ţărănistă, iar CNC a decis săîmputernicească Biroul Naţional de Conducere pentru organizarea unui congres dereconciliere şi unificare a forţelor PNŢCD.

În luna aprilie, Marian Petre Miluţ afirma că"aripa disidentă" Radu Sârbu-Gheorghe Ciuhandu este cercetată laParchet pentru presupuse falsuri, cum ar fi o semnătură a Doinei Cornea pentruconvocarea unui congres. La rândul său, Sârbu declara că între aripa condusă deel şi cea condusă de Marian Miluţ există opt procese pe rol, din care doar înunul a fost dată o soluţie, aceasta fiind în favoarea sa. El susţinea că, dinacest motiv, Marian Miluţ a propus ca soluţie de compromis "să segăsească" un nou preşedinte al partidului, altul decât cei doi, iar primaopţiune ar fi Gheorghe Ciuhandu.

În 24 august 2008, Congresul Extraordinar alPNŢCD l-a ales pe Radu Sârbu în funcţia de preşedinte, acesta fiind reconfirmatîn funcţie în 27 septembrie 2009. Congresul a fost contestat de Marian Miluţ,care a convocat şi el o reuniune similară, pentru a fi reconfirmat în funcţie


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine