2020-04-07 11:21

Republica Moldova cere ajutor

 |  15:28
Republica Moldova cere ajutor

Premierulmoldovean Vlad Filat le-a trimis o scrisoare omologilor săi din UniuneaEuropeană, Statele Unite și CSIprin care le-a cerut ajutorul pentru a face față inundaţiilor,relatează Jurnal de Chişinău.

"Toateforţele necesare sunt implicate în lichidarea consecinţelor inundaţiilor, darresursele interne ale Republicii Moldova nu sunt suficiente pentru a face faţăprovocărilor de amploare şi gestionării situaţiei de urgenţă", a subliniatFilat în scrisoarea adresată omologilor săi.

Înscrisoare se menţionează că, din cauza inundaţiilor,au fost distrusepeste 500 de locuinţe şi obiective social– culturale, au fost afectate mii dehectare de terenuri agricole, iar mai multe drumuri şi poduri au fost gravavariate. Filat a amintit şi că o persoană a şi-a pierdut viaţa în inudaţii iaro alta estedată dispărută.

Premierulmoldovean a dat asigurărică Guvernul a luat o serie de măsuri de urgenţăpentru depăşirea consecinţelor calamităţilor naturale: au fost evacuaţilocuitorii mai multor sate aflate în zona de risc sporit, peste 450 familiifiind cazate provizoriu în şcoli, sanatorii şi cazarme.

"Încondiţiile extrem de complicate cu care se confruntă ţara mea, mă adresezdumneavoastră cu rugămintea de a examina posibilitatea acordării asistenţeiumanitare şi a ajutorului financiar posibil în vederea depăşirii situaţieiextraordinare create în urma calamităţilor naturale", se mai spune înscrisoarea Prim-ministrului.

Deasemenea, Vlad Filat a adresat un apel către toţi agenţii economici dinRepublica Moldova să sprijine acţiunile Guvernului de ajutare a oamenilor ce auavut de suferit de pe urma inundaţiilor din ultimele zile. În mod deosebit,premierul face apel către operatorii de telefonie mobilă şi fixă să instituienumere de telefoane speciale prin care toţi cei care doresc, să poată facedonaţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine