2019-08-20 15:24

RESTRUCTURAREA Guvernului: DISPAR șapte ministere și apare unul nou

 |  15:40
RESTRUCTURAREA Guvernului: DISPAR șapte ministere și apare unul nou

Surse guvernamentale au precizat pentru stiripesurse.ro că PSD discuta in Comitetul Executiv despre restructurarea Guvernului in sensul in care vor dispărea șapte ministere și va fi înființat Ministerul Fondurilor Europene, ca instituție de sine stătătoare.

Iată cum se vor comasa ministerele, conform unor surse guvernamentale:

Ministerul Apelor și Pădurilor trece la Ministerul Mediului

Ministerul Economiei trece la Ministerul Finanțelor

Ministerul Cercetării trece la Ministerul Educației

Ministerul Românilor de Pretutindeni trece la Ministerul de Externe

Vor dispărea trei ministere: Ministerul Turismului, Ministerul pentru Dialog Social și Ministerul pentru IMM-uri. Cel mai probabil acestea vor deveni departamente ale unor ministere mai mari.

De asemenea, se va înființa Ministerul Fondurilor Europene, instituție de sine stătătoare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-04Parerea ta...

LEVST.
04 Ian 2018

Intotdeauna am pledat pentru reduceri massive in ministere, ambasade, nr. parlamentari, scoaterea popimii de la buget,etc., insa nu am stiut ca exista si un Minister al Cercetarii...Asta este chiar buna, o tara cu cercetare pe langa zero(altfel -banuiesc- bine mimata si consumatoare de bani) are minister pentru asa ceva...Sa te crucesti, nu alta! Totusi, masura nu este de ajuns, daca angajatii respectivi sunt inghesuiti peste si printre altii, la alte ministere...Acestia trebuie trimisi la somaj pentru max. cateva luni si trebuie sa le sugereze (iohanis, cine altul este cu sugestiile?) ca ar fi bine sa-si deschida afaceri particulare...Altfel, va fi precum in "Doi pasi inainte si trei inapoi,/C'asa-i jocul pe la noi..."
PARPALA
05 Ian 2018

DE CE IN POZELE CU DRAGNEA , APARE MAI MEREU OPARITA DE FIREA ? ASTA NU ARE NIMIC DE FACUT ACASA ?
ANONIM
05 Ian 2018

AFARA CU; PENALI, PUSCARIABILI, SEMIDOCTI, IMPOSTORII, TRADATORII, MAFIOTII , ETC DIN POLITICA SI ADMINISTRATIA PUBLICA ROMANEASCA ei trebuie deposedati de averile acumulate si unii pentru crimele economice si distrugerea statului sa fie bagati in penitenciare pe viata. Partidele sunt grupari infractionale de crima organizata .PENTRU SALVAREA RO TREBUIE SCOASE IN AFARA LEGII. SUS PATRIA JOS MAFIA.
SOCRATE
05 Ian 2018

Deoarece s-a dovedit ca in Romania TRANZITIA si HOTIA sunt fara de SFARSIT si ca DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental vital, pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare, umane, etc este necesar ca, la nivel REPUBLICAN, sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti, denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza, de cand a inceput criza, in Marea Britanie, care sa optimizeze IN MOD EXIGENT EXISTENTA STRUCTURILOR STATULUI, organigramele, statele se functii, precum si repartizarea judicioasa a fondurilor publice disponibile in functie de prioritati obiective. Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri de dezvoltare social-economica si sa cuprinda specialisti (auditori) din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa stiinta si omenie in actiunile lor. Managementul public neperformant, “exercitat pe bijbite” sau "in interes personal ori de grup" trebuie inlocuit cu cel eficient si progresist. Este vremea când trebuie să ieşim urgent pe cale pasnica din această rutină politica, securistica, santajista, mocirloasa si paguboasa pentru destinul Romaniei. Consideram ca a venit timpul să punem capăt atat monopolurilor politice care functioneaza ca niste grupari infractionale de crima oragnizata de 28 de ani în stil bolosevic mimand democratia cat si “dictaturii pluraliste” care stimuleaza instalarea anarhiei .
INTREBARE
06 Ian 2018

CE ESTE " MINISTERUL ROMANILOR DE PRETUTINDENI " , CE ATRIBUTZII ARE , CE LEGATURI ARE CU ROMANII DE PRETUTINDENI , CU CE II AJUTA , CE VREA DE LA ROMANII DE PRETUTINDENI , CUM I-A LEGATURA CU ROMANII DE PRETUTINDENI ??? . EU SINT LA APROXIMATIV 7500 KM DE TZARA , NU M-A CONTACTAT NIMENI NICIODATA SI NICI NU MI-AS DORI . NU VREAU SA AM NICI O LEGATURA CU UN GUVERN MAFIOT CHIAR DACA TZARA MEA NATALA ESTE ROMANIA . DACA ROLUL ACESTUI MINISTER ESTE SA ADUCA VOTURI PENTRU PSD , NU CONTATZI PE MINE .
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Ponta 4 you Victoraş a înţeles exact mesajul românilor din 16 noiembrie 2014 şi a croit noul guvern exact cum i l-au comandat aceştia în 9 decembrie 2012. E drept că la noul costum al executivului mai atârnă doar câteva zdrenţe liberale, că „portjartelele” verzi ale ungurilor au fost disimulate cu dibăcie şi că din conservatori mai atârnă câteva scame din izmenele Armani ale lui Voiculescu. E greu de crezut, dar fostul viitor premier Tăriceanu, cel care se mai smiorcăie într-o batistuţă uselistă, a avut un rol mai mare ca Dragnea în construcţia noului executiv. Este un guvern de trecut iarna, o ştie şi Ponta, motiv pentru care l-a păstrat ca unică mână dreaptă pe Oprea, responsabil cu dirijarea elicopterelor SMURD şi dezăpezirea pensionarilor fideli. Vine vorba, de fapt PSD intuieşte trădarea iminentă a UNPR din primăvară şi încearcă să o amâne cu înţelepciune măcar până în martie
15 Dec 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray