2020-06-04 08:21

Reuniune a experţilor UE pe tema coletelor-capcană expediate din Yemen şi Grecia

 |  17:25
Reuniune a experţilor UE pe tema coletelor-capcană expediate din Yemen şi Grecia

Experţi înmaterie de siguranţă aeriană şi explozibili se vor reuni azi, la Bruxelles,pentru a analiza soluţiile la noile tipuri de ameninţări precum coletele-capcanăexpediate din Grecia şi Yemen, anunţă Comisia Europeană. Reuniuneaspecialiştilor, la solicitarea Comisiei Europene şi a preşedinţiei belgiene aUE, are rolul de a furniza soluţii şi eventual de a modifica reglementăriaflate în vigoare, afirmă purtătorul de cuvânt al Comisiei pentru AfaceriInterne, Michele Cercone. La reuniune participă şi experţi în detectareasubstanţelor explozive. Comisia Europeană colaborează strâns cu numeroşiparteneri internaţionali precum Statele Unite, Canada şi Australia în acestechestiuni, subliniază Cercone.

Serviciile decurierat internaţional din Grecia au fost suspendate temporar din cauzacoletelor-capcană expediate pe numele preşedintelui francez Nicolas Sarkozy,cancelarului german Angela Merkel, premierului italian Silvio Berlusconi şi peadresele a numeroase ambasade. Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi primul-ministrubritanic David Cameron au calificat drept "foarte gravă" şi"extrem de serioasă" ameninţarea teroristă în Europa, mai ales faţăde ţările lor.

Coletele-capcanătrimise la Chicago erau adresate unor personaje istorice care persecutaumusulmani

Presupuşiiterorişti din Yemen au făcut o glumă atunci când au trimis cele două pachete cubombă la Chicago, săptămâna trecută, trecând la destinatar două personajeistorice cunoscute în Orientul Mijlociu pentru persecutarea musulmanilor,relatează New York Times.

Un pachet îi eradestinat lui Diego Deza, renumit pentru cruzimea de Mare Inchizitor în timpulInchiziţiei Spaniole, succesorul "infamului" Tomas de Torquemada.Reynald Krak, căruia îi era destinat al doilea pachet, este un alt nume al luiReynald de Chatillon, un cavaler francez din a Doua Cruciadă, care ucideapelerini musulmani fără motiv, fiind decapitat, ulterior, de Saladin, unluptător kurd, cunoscut pentru înfrângerea invadatorilor occidentali, însecolul al XII-lea.

Faptul că celedouă pachete au fost adresate unor persoane care au murit de sute de ani esteunul dintre motivele pentru care investigatori de pe trei continente au conchiscă pachetele cu bombă - cartuşe de imprimantă umplute cu explozivi, trimiseprin FedEx şi UPS - erau menite să explodeze înainte de a ajunge la Chicago. Uncercetător a declarat că alegerea a doi inamici istorici ca destinatari aicoletelor a fost un fel de glumă "internă", care reflectă punctul devedere al ideologilor al-Qaida asupra istoriei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine