2020-02-26 19:34

Revoluţionarii pregătesc o minirevoluţie. PDL, somat să continue lupta anticomunistă

 |  16:43
Revoluţionarii pregătesc o minirevoluţie.  PDL, somat să continue lupta anticomunistă

Mai multe organizaţii nonguvernamentale, printre careAsociaţia 21 Decembrie 1989, Societatea „Timişoara” şi Blocul Naţional alRevoluţionarilor, îi cer demisia lui Emil Boc din fruntea PDL dacă până pe 9august nu va emite o ordonanţă pentru interzicerea organizaţiilor şisimbolurilor comuniste. Sunt cerute demisiile şi altor lideri PDL printre care Monica Macovei, Roberta Anastase, Valeriu Stoica, TheodorStolojan, Sorin Voinescu, Cristian Preda sau Gheorghe Flutur.

Apelul iniţiat de Sorin Iliesiu a fost semnat de 31 deorganizaţii civice şi sindicale, printre care Asociaţia 21 Decembrie 1989,Blocul Naţional al Revoluţionarilor, Asociaţia Copiii Revoluţiei, şi îi esteadresat premierului Emil Boc pentru adoptarea de către Guvern a unei ordonanţede urgenţă privind interzicerea comunismului şi a criptocomunismului. Aceştiaîl sfătuiesc pe premier să urmeze exemplul guvernului Adrian Năstase, care, la 13martie 2002, a adoptat Ordonanţa de Urgenţă nr. 31 privind interzicereaorganizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi apromovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contrapăcii şi omenirii. „La nivel mondial, în numelecomunismului au fost ucişi peste 100 de milioane de oameni, iar în numelenazismului au fost ucişi 10 milioane de oameni. Pe bună dreptate a fostinterzis fascismul prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 31. din 2002 a guvernului PSDcondus de dl Adrian Nastase. La fel trebuie interzis şi comunismul, respectivprintr-o ordonanţă de urgenţă”, se arată în comunicatul organizaţiilor nonguvernamentale.Liderii acestora transmit premierului că îi revine obligaţia politică şi datoriamorală de a face ceea ce trebuia să facă, imediat după 22 decembrie 1989, GuvernulRomâniei, respectiv de a adopta ordonanţa de urgenţă privind interzicereaorganizaţiilor şi simbolurilor cu caracter comunist sau criptocomunist şi apromovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea crimelor comuniste şineocomuniste, inclusiv a crimelor contra păcii şi omenirii, sugerându-i catextul acestei ordonanţe să fie redactat în oglindă cu cel din 2002.

Ameninţareacu excluderea din PPE

În cazul încare premierul va ignora şi acest al doilea apel, pe lângă cererea de demisie alui şi a altor membri ai PDL, ONG-urile vor cere preşedintelui PartiduluiPopular European, Wilfried Martens, să demareze procedurile pentru excludereaPDL din PPE. Revoluţionarii sunt de părere că în cazul unui răspuns nefavorabilapelului, Guvernul PDL se dovedeşte pro-totalitar în 2010 în condiţiile în careguvernul PSD s-a dovedit antitotalitar în 2002. „Partidul Democrat-Liberal sepretinde antitotalitar şi este membru al Partidului Popular European, respectivcea mai largă familie politică anticomunistă din Europa”, le atrag atenţiarevoluţionarii celor din PDL. În apelul semnat deONG-uri se mai aminteşte şi că poporul român a îndurat cel mai cumplit regimcomunist din Europa postbelică şi că România este singura ţară europeană încare s-au înregistrat victime la căderea regimului comunist.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-03-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine