2020-08-13 00:11

REZULTATE FINALE BEC la prezidenţiale: Klaus Iohannis, declarat câştigător. CCR urmează să valideze alegerile

 |  12:12
REZULTATE FINALE BEC la prezidenţiale: Klaus Iohannis, declarat câştigător. CCR urmează să valideze alegerile

Biroul Electoral Central (BEC) a finalizat procesul-verbal privind centralizarea rezultatelor votului din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, potrivit căruia Klaus Iohannis este declarat câştigător al scrutinului. Documentul va fi trimis CCR pentru validare.

Potrivit documentului, Klaus Iohannis este candidatul care a îndeplinit condiţiile art. 81 din Constituţie.

Articolul menţionat se referă la "alegerea Preşedintelui" şi prevede, la alineatul (3), că "în cazul în care nici unul dintre candidaţi nu a întrunit majoritatea (în primul tur de scrutin - n.r.), se organizează al doilea tur de scrutin, între primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur. Este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi".

Conform procesului-verbal întocmit de BEC, Klaus Iohannis a obţinut 6.288.769 voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 voturi.

Din totalul voturilor, 11.553.152 au fost valabil exprimate, iar 166.111 au fost nule.

Numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente a fost de 18.280.994.

BEC a anunţat joi că va transmite în cursul zilei Curţii Constituţionale procesul-verbal privid centralizarea rezultatelor votării la alegerea pentru preşedintele României din data de 16 noiembrie.

Validarea alegerilor se face de către Curtea Constituţională.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-20Parerea ta...

HE.HE.HE...
20 Noi 2014

Prostii de pesedisti au ignorat partea cea mai tare care actioneaza in zilele noastre : INTERNETUL, mesajele online! Cei foarte mici sau cei in varsta se mai uita DOAR la tembelizor, RESTUL - sunt pe net, fiindca aici se spun lucrurile PE NUME, aici - se spun lucrurile IN/PE FATA, atat en-gros ori an-detail! P.S. Desteapta manevra! In timp ce era 'mancat' la tembelizor, Neamtu'dadea lovitura de gratie - PE NET! P.P.S. A avut in spate o mana de tineri IT-sti, motivati, cu imaginatie, care au pus-o de-o karikatura politica, un tabel cu penali, un filmulet hoios...care a avut IMPACT NIMICITOR asupra clasei sociale cea mai ignorata de clasa politica - tinerii!
HE.HE.HE...
21 Noi 2014

Ce bou sint, daca nu era Amierlica, nu pupa Iohannis victoria! Da' rad si io, p'acilea ca un bou pt. ca habar n-am ca NU MOR CAII CAND VOR CAINII! Eh, sint si io un biet trepadus basist, lingator la anusul si testiculele lui Baselu! Sa traitic bine! :)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz