2020-02-24 13:01

Roberta Anastase a dat piept cu înjurăturile moţilor la mormântul lui Avram Iancu

 |  18:23
Roberta Anastase a dat piept cu înjurăturile moţilor la mormântul lui Avram Iancu

RobertaAnastase a făcut cunoştinţă cu înjurăturile populare ale moţilor. Prezentă însatul Ţebea, pentru a comemora 138 de ani de la moartea lui Avram Iancu,Anastase a fost întâmpinată cu “HUO” chiar la ieşirea din cimitirul unde seodihneşte marele erou al românilor.

Dacă în anii trecuţiprintre participanţii la omagierea lui Avram Iancu se aflau Traian Băsescu sauMircea Geoană, anul acesta dintre liderii politici de la vârf au fost doar RobertaAnastase de la PDL şi Liviu Dragnea, de la PSD. Mai ghinionistă, Anastase aluat în freză exprimările nu tocmai plăcute ale câtorva oameni, probabilnemulţumiţi de cea mai proastă guvernare din istoria postdecembristă.

După ce au depus coroanede flori la mormântul lui Iancu, reprezentanţii PDL s-au îndreptat spre ieşireadin cimitir. Printre ei, preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, primaruldin Arad, Gheorghe Falcă, şi secretarul Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu.Chiar la ieşire, pedeliştii au fost întâmpinaţi de câteva persoane care auhuiduit şi au strigat "Hoţii, hoţii!", întrebând "Unde esteflota? Unde este CFR-ul?". Vociferările nemulţumiţilor nu au rămas fărăefect. Nu au primit răspunsuri la întrebări, însă, delegaţia oficială a fostnevoită să se întoarcă şi să iasă din cimitir pe o altă poartă.

„E o perioadă în care nimănui nu îi este uşor”

Hiuduielile n-aupărut a o impresiona pe Roberta Anastase. Preşedinta Camerei Deputaţilor acomentat incidentul ca fiind unul normal. „Trebuie să recunoaştem că este operioadă în care nimănui nu îi este uşor şi atuncie firesc să existe şiastfel de lucruri. (...) E o modalitate de protest pe care o putem accepta”,a declarat Anastase despre revolta protestatarilor.

Slujba de pomenire alui Avram Iancu a avut loc duminică dimineaţă, în biserica din apropiereacimitirului de la Ţebea, în care este îngropat acesta, spre deosebire de aniitrecuţi, când ceremonia religioasă s-a oficiat în aer liber.

La ceremonie auasistat aproximativ cinci sute de persoane, între care preşedintele CamereiDeputaţilor, Roberta Anastase, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea,secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, prefectul judeţului Hunedoara, DezsiAttila, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Ioan Mircea Moloţ,primarul din Arad, Gheorghe Falcă, primari ai localităţilor hunedorene şidelegaţi ai instituţiilor publice din judeţ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine