2020-04-07 00:58

Românce, forţate să se prostitueze în Irak şi în Afganistan

 |  18:11
Românce, forţate să se prostitueze în Irak şi în Afganistan

Tinere din Europa deEst, inclusiv România, au fost forţate să întreţină relaţiisexuale cu militarii americani staţionaţi în Irakşi în Afganistan. Informaţiile apar într-un raport al unei organizaţiiamericane, care critică Statele Unite, pentru că au tolerat acest fenomen.

Raportul“Center for Public Integrity”, citat de “The Washington Post”, prezintăinformaţii şocante legate de ororile din timpul războaielor din Irak şiAfganistan. Potrivit raportului, mai multe fete şi tinere din estul Europei,inclusiv din România, au fost traficate de civilii americani în cele douăstate. Tinerele au fost "cumpărate" pe mii de dolari şi obligate săse prostitueze. Li se promiteau posturi de chelneriţe sau dansatoare în Dubaişi erau apoi exploatate de aşa-numiţii "proxeneţi de război".

"Acestefemei fuseseră recrutate în ţările de origine cu promisiunea unor locuri demuncă bine plătite în Dubai. În schimb, le fuseseră luate paşapoartele,fuseseră duse în Irak şi puteau pleca doar dacă ar fi plătit o taxă de 1.100 dedolari", recunoştea un raport al armatei americane.

Feteleofereau servicii sexuale militarilor, în barăci construite special pentruaceastă activitate. Printre fetele obligate să întreţină relaţii sexuale cumilitarii americani se aflau chiar şi adolescente de 12 ani, mai arată “TheWashington Post”.

Vinovaţii, în libertate, din lipsă de dovezi

Înurmă cu opt ani, administraţia George W. Bush a adoptat o serie de reglementăripentru combaterea proxenetismului şi prostituţiei în zonele de război, fiindvizate în special companiile private care au contracte cu Washingtonul,suspectate de trafic de persoane. Însă, potrivit aceluiaşi raport, până acum,autorităţile americane nu au reuşit să adopte nici o măsură punitivă în astfelde cazuri, din cauza resurselor investigative limitate şi problemelor dejurisdicţie. Autorităţile americane şi-au exprimat indignarea referitoare laaceastă situaţie, dar au afirmat că nu dispun de suficiente dovezi pentru a-iancheta pe cei vinovaţi. Analiştii independenţi şi chiar unii congresmeni credînsă că autorităţile americane nu depun suficiente eforturi în acest sens.

Un scenariu care serepetă

Înurmă cu aproape zece ani, angajaţii companiei “Dyncorp International LLC” aufost acuzaţi de recrutarea unor tinere est-europene, iar armata americanăadmitea în februarie 2010 că angajaţi din Irak ai acestei companii au agresatsexual femei pe care le aduseseră acolo împotriva voinţei lor.

Într-unalt caz, un fost agent “Blackwater” susţinea că a văzut militari americanioferindu-le bani unor adolescente irakiene pentru acte sexuale. Potrivitfostului agent, incidentul a avut loc în 2005, în ultrasecurizata Zonă Verdedin Bagdad, iar fetele nu aveau mai mult de 12-13 ani.

ÎnAfganistan, 90 de femei chineze care lucrau în bordeluri au fost eliberate înraiduri ale poliţiei afgane, în 2006 şi 2007. Tinerele au declarat că fuseserăaduse cu forţa în Afganistan pentru a fi exploatate sexual.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-19

Mai multe imagini:
Românce, forţate să se prostitueze în Irak şi în Afganistan
zoom
Parerea ta...

LOGIN
20 Iul 2010

chestia asta e de cand lumea si pamantul, se pare. cand americanii au debarcat in kosovo s-a intamplat acelasi lucru. romance si, in general, est europene erau traficate de proxeneti pt ca fetele (multe minore) sa ajunga carne de "tun" in bordelurile pentru americani de langa bazele militare. rapoarte au facut si cei de la oficiul international pt migratii. cazuri reale au fost dezvaluite de presa si in romania dupa ce cateva tinere au fost cumparate de la "patronii"autohtoni...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine