2020-08-06 04:27

România a votat PENTRU Kovesi ca procuror șef european: CINCI state NU au dorit-o pe fosta șefă a DNA

 |  09:52
România a votat PENTRU Kovesi ca procuror șef european: CINCI state NU au dorit-o pe fosta șefă a DNA

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că i-a comunicat Luminiței Odobescu, ambasadorul României la UE, că el, în calitate de președinte al țării, o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european. Asta, deși Viorica Dăncilă îi ceruse să voteze împotriva ei. Numai că, potrivit ultimelor informații, Odobescu nu a făcut ce i-a cerut premierul, ci a executat ordinul președintelui.

22 de state UE, din 27, au fost de acord cu instituţia Parchetului European, care va investiga mari cazuri de corupţie. Din cele 22 de state, 17 au votat pentru Laura Codruţa Kovesi, în timp ce cinci s-au opus.

Cele cinci state care ar fi votat împotrivă, conform adevarul.ro, sunt: Spania, Portugalia şi Slovacia, toate trei conduse de guverne socialiste, Italia şi Cehia.

Surse diplomatice susţin pentru Adevărul că Odobescu nu a primit mandat scris din partea MAE, aşa cum cere procedura, prin urmare a votat în favoarea Codruţei Kovesi.

Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european.

Procedural, Consiliul UE va transmite Parlamentului European decizia luată, joi, urmând ca PE să ia act, prin procedură internă de hotărârea Consiliului. Decizia a fost luat în Consiliul UE, prin majoritate simplă, conform regulamentulul de funcționare al Parchetului European (EPPO).

Premierul Viorica Dăncilă, a reiterat, miercuri seară, ideea potrivit căreia Guvernul nu o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, precizând că, joi, ambasadorul României la Uniunea Europeană va vota împotriva fostului procuror-șef DNA. Ulterior, premierul a spus că nu a apucat să vorbească cu ambasadorul român la UE și că nu știe cum a votat, citeaza stiripesurse.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz