2020-01-27 05:22

România, aleasă vicepreşedinte al Consiliului Executiv al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC)

 |  10:28
România, aleasă vicepreşedinte al Consiliului Executiv al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC)

România a fost aleasă în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Executiv al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) şi va deţine această funcţie timp de un an, începând din 11 mai. Ministerul afacerilor Externe afirmă că alegerea este o recunoaştere a potenţialului României de a contribui la consolidarea şi promovarea rolului OIAC în cadrul sistemului instituţional internaţional în sfera dezarmării.

”Ministerul Afacerilor Externe salută alegerea României în funcţia de Vicepreşedinte al Consiliului Executiv al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC). Ţara noastră va ocupa această poziţie timp de un an, începând cu 11 mai 2019, când devine membru al Consiliului Executiv al OIAC pentru doi ani.

Decizia a fost adoptată la 14 martie 2019 de plenul celei de-a 90-a sesiuni a Consiliului Executiv al OIAC. Alegerea în această funcţie reflectă aprecierea de care se bucură România la nivelul Organizaţiei, precum şi sprijinul concret oferit activităţilor OIAC în ultimii ani. Totodată, este o recunoaştere a potenţialului României de a contribui la consolidarea şi promovarea rolului OIAC în cadrul sistemului instituţional internaţional în sfera dezarmării”, a transmis MAE, citeaza stiripesurse.ro.

Din această funcţie, România va continua să susţină activ eforturile vizând întărirea capacităţii Organizaţiei de a răspunde provocărilor actuale din domeniul armelor chimice şi de a implementa cât mai eficient Convenţia pentru Interzicerea Armelor Chimice din perspectiva dezideratului său primordial – eliminarea armelor chimice la nivel global.

În calitate de organizaţie de implementare a Convenţiei privind Interzicerea Armelor Chimice, OIAC reuneşte 193 de state membre. De asemenea, 98% din populaţia globală se află sub protecţia Convenţiei, iar 96% din arsenalul de arme chimice declarate de statele posesoare au fost distruse sub supravegherea OIAC.

România a semnat Convenţia privind interzicerea armelor chimice în prima zi de la deschiderea ei spre semnare, la 13 ianuarie 1993, şi a ratificat-o la 9 decembrie 1994 (prin Legea nr. 125/1994), instrumentele de ratificare fiind depuse la Secretarul general ONU, la 15 februarie 1995. Convenţia a fost implementată în România prin Legea nr. 56/1997, completată şi modificată în 2004.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-16Parerea ta...

UDREA DIN COSTA RICA
16 Mar 2019

curvele lui Magureanu-SARPELE CU OKELARI si ale lui PLESITA teroristul de la DIE-SIE sunt ARME CU SIFILIS DE DISTRUGERE IN MASA...cand le aduceti din CoSTA RICA sa le deparazitati de paduchi lati si alte boli tropicale sub limba
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine