2020-08-06 05:03

ROMÂNIA FĂRĂ COMISAR. Candidatura Rovanei PLUMB, respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European. Și candidatul UNGARIEI a fost respins

 |  14:43
ROMÂNIA FĂRĂ COMISAR. Candidatura Rovanei PLUMB, respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European. Și candidatul UNGARIEI a fost respins

Candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă, joi, de Comisia Juridică a Parlamentului European (JURI), a anunţat eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan pe contul său de Facebook.

„Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă acum cu largă majoritate de Comisia Juridică (JURI) a Parlamentului European. În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abţinut 2 europarlamentari", a scris Mureşan.

„Fără avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc", a adăugat el.

Informaţia a fost confirmată, pentru Agerpres, de surse de la Bruxelles, care au mai menţionat că JURI a decis să scrie Comisiei Europene că există un conflict de interese în ceea ce o priveşte pe Rovana Plumb, conflict care trebuie să fie soluţionat.

Potrivit sursei citate, preşedintele JURI le-a transmis celorlalţi membri ai acestei comisii informaţii suplimentare despre persoana care a împrumutat-o pe Rovana Plumb pentru a face o donaţie către partid. După o discuţie îndelungată, membrii JURI au decis că este nevoie de clarificări suplimentare pe acest subiect, astfel că Rovana Plumb a fost invitată joi în Comisia JURI a PE pentru a răspunde la întrebările referitoare la credite. 

În aceeași situație cu Rovana Plumb se află și candidatul Ungariei, Laszlo Trocsanyi, candidat la postul de comisar european pentru Vecinătate şi Extindere, și el respins joi de Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European (JURI).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-26Parerea ta...

LILIANA
26 Sep 2019

SAPOCA E LOCUL EI DE DESTINATIE nu de acum ci de demult dupa ce s-a nascut.........
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz