2020-07-03 20:25

România va avea un nou aeroport. Unde va fi construit și de unde vin banii

 |  11:38
România va avea un nou aeroport. Unde va fi construit și de unde vin banii

România se pregătește să aibă un nou aeroport, acesta urmând să fie construit la Brașov. Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, susține că acesta va putea atrage inclusiv fonduri europene.

Pentru finanțarea investiției, Primăria municipiului Brașov a pregătit proiectul „Construirea aeroportului Brașov", acesta fiind propus spre finanțare din POIM. Comisia Europeană a aprobat pregătirea proiectului cu sprijinul Băncii Europene de Investiții-JASPERS.

Proiectul „Construirea aeroportului Brașov" cuprinde următoarele investiții:

- Pista pentru decolare/ aterizare, finalizată în 2014; valoare: 13 milioane de euro;

- Calea de rulare și platforma de parcare aeronave, construite în 2018-2019; valoare: 8 milioane de euro;

- Proiectarea și execuția terminalului de pasageri, pentru care a fost semnat contractul de achiziții în august 2019; valoare: 36 milioane de euro;

- Balizaj și sistematizare - 15 milioane de euro; drum perimetral și servicii/ echipamente de radionavigație - 4 milioane de euro. Procedurile de achiziție pentru aceste investiții au fost deja lansate.

Vizita a avut loc în contextul în care Comitetul de Monitorizare POIM are loc, mâine, la Brașov.

Consiliulul Judeţean Braşov a semnat pe 21 august, contractul pentru construcţia terminalului Aeroportului Braşov – Ghimbav. Lucrările vor fi executate de Asocierea Bog’Art SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA. Aceasta va avea la dispoziţie 3 luni pentru realizarea proiectului tehnic şi apoi 9 luni pentru construcţie, din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Planurile Terminalului de pasageri relevă o suprafață desfășurată de 11.780 mp (subsol, parter, etaj), la care se adaugă o suprafață de 510 mp, reprezentând terase construite deschise și acoperite în afara perimetrului construit. Teminalul va fi dotat atât cu echipamentele necesare asigurării fluxului de transport şi bagaje (ascensoare, scări rulante, benzi transportoare), cât şi cu echipamente moderne de securitate, la standardele solicitate de către instituţiile statului care le vor opera: SRI, Poliţia de Frontieră, Vama.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-31Parerea ta...

„ BREXIT ”
31 Oct 2019

Boris Johnson a fost găsit mort într-un șanț. Corpul premierului britanic a fost descoperit într-un șanț de lângă Whitehall, în această dimineață, potrivit rapoartelor. Johnson s-a angajat să își încheie viața într-un tranșeu superficial, dacă nu i s-ar fi îndeplinit cererile de a părăsi UE în Halloween și se teme că ar fi putut să-și ducă la cale amenințarea, în ciuda faptului că nicio persoană cu drepturi nu credea că este grav. Experții criminalisti au ajuns la fața locului la primele ore și au estimat cauza morții asfixierii.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz