2020-02-24 12:53

România şi Bulgaria, excluse de Franţa de la reuniunea consacrată imigraţiei

 |  18:09

NiciRomânia, nici Bulgaria nu au fost invitate la reuniunea miniştrilor de internedin 6 septembrie, de la Paris, în pofida controversei provocate de expulzarea anumeroşi romi în cele două ţări. Printre invitaţi se numără miniştrii deinterne din Germania, Italia, Spania, Marea Britanie şi Grecia. De asemenea, pelistă mai figurează un reprezentant al Canadei şi unul al preşedinţiei belgienea UE. "Nu am primit nici o invitaţie deocamdată", a declarat unpurtător de cuvânt al Ministerului român de Interne. Nici Polonia, ţară careface de obicei parte din aşa-numitul G6, grupul miniştrilor de interne care seîntâlnesc pentru a discuta dosare legate de justiţie şi afaceri interne, nu senumără printre statele invitate la reuniune.

Salutândiniţiativa preşedintelui francez Nicolas Sarkozy privind expulzareaimigranţilor ilegali romi, Maroni a declarat că va profita de reuniunea dinseptembrie pentru a aborda subiectul expulzării automate a cetăţenilor europenicare nu se pot susţine financiar şi a făcut o referire explicită la romi. Întretimp, Comisia Europeană a respins afirmaţia Franţei, potrivit căreia eşecul dea integra minoritatea romă ar trebui să împiedice România să adere la SpaţiulSchengen. "Nu există nici un criteriu în Schegen privind integrarea uneipopulaţii", a subliniat purtătorul de cuvânt al CE Matthew Newman, într-oconferinţă de presă.

Încadrul unui demers criticat vehement de asociaţiile pentru drepturile omului,politicieni şi Papă, guvernul francez a demolat săptămâna trecută 88 de tabereilegale de romi şi repatriat "voluntar" circa 200 de romi, care auprimit în schimb compensaţii de 300 de euro de adult şi 100 de euro de copil.Recunoscând că nu există nici un mod pentru a împiedica romii să se întoarcă înFranţa, cei care au primit aceşti bani au fost nevoiţi să semneze un formularşi să fie amprentaţi pentru a nu lua bani a doua oară. Newman a precizat că CEnu a văzut încă acest formulare şi că Franţa nu este vizată de nicivo plângerepentru încălcarea directivelor europene privind încălcarea libertăţii demişcare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine