2020-01-28 22:33

Românii din diaspora îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să renunţe la Mihai Răzvan Ungureanu, consilier prezidenţial

 |  12:15
Românii din diaspora îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să renunţe la Mihai Răzvan Ungureanu, consilier prezidenţial

Românii din diaspora îi cere preşedintelui Klaus Iohannis, într-o scrisoare deschisă, să renunţe la serviciile lui Mihai Răzvan Ungureanu, în calitate de consilier prezidenţial. Mai multe asociații și grupuri ale românilor din străinătate i-au scris şefului statului.

Grupurile civice îi reproșează lui Mihai Răzvan Ungureanu că ar fi un susţinător al proiectului de la Roșia Montană și al exploatării gazelor de șist.

Astfel, românii din diaspora sunt dezamăgiţi de numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de consilier prezidenţial.

„Numirea d-lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de consilier personal este o sfidare la adresa celor care au stat ore în șir la coadă pentru a vă vota, mare parte din cei care au stat la cozile imense fiind implicați activ în campaniile de salvare a Roșiei Montane și Certejului, cât și în campaniile de informare/ conștientizare a impactului distructiv și ireversibil al explorării/ exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice, pe teritoriul țării noastre”, se arată în scrisoarea deschisă, citată de RomâniaCurată.

Aproximativ 20 de asociații și grupuri informale ale românilor din diaspora au semnat scrisoarea adresată preşedintelui Klaus Iohannis.

 „Nu putem decât să reacționăm ferm la nerespectarea asigurărilor date de dumneavoastră în campania electorală, conform cărora veți milita împotriva proiectelor distructive pentru mediu și în detrimentul țării noastre - sub toate aspectele - promisiuni pe care devine evident că tindeți să le încălcați, prin numirea la Palatul Cotroceni, în funcția de consilier personal, a unei persone care s-a declarat susținător ferm al proiectului de la Roșia Montană”, se mai menționează în document.

De asemenea, pe Facebook a fost creat evenimentul "Îl bombardăm pe Klaus Iohannis cu mesaje pentru revocarea lui MRU", la care au anunţat că se alătură câteva sute de persoane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-03Parerea ta...

BASME
03 Ian 2015

poate diaspora PSD-ista...restul e cancan
CROCODILUL FLAMAND
03 Ian 2015

As fi curios daca MRUnguent ar fi dispus sa-l tradeze pe Soros....ar fi ceva spectaculos,se prabuseste lighioana de pe WallStreet direct in tomberon
MRU
03 Ian 2015

cf. Wikipedia “1. Din 1985 și până la Revoluția din 1989 a fost membru supleant în Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist[3][4] dar declară că nu a fost membru al Partidului Comunist Român. 2. În 1993 a susținut masteratul în Studii Ebraice la Centrul Oxford pentru Studii Ebraice din cadrul colegiului St. Cross al Universității Oxford,[6] 3. la 24 martie 2004 a obținut un doctorat în istorie modernă la Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu o teză cu tema „Convertirea și integrare în societatea românească la începutul epocii moderne” (CONVERTIRE si INTEGRARE – cuvinte cheie pentru cei (a)vizati),
4. MEMBRU
03 Ian 2015

al board-ului științific al Fundației Soroș pentru o Societate Deschisă (lor, conducatorilor 'din umbra'); 5. În perioada 1998-2000, a deținut și funcția de membru al Consiliului Național al ‘Reformei’ Învățământului din cadrul Ministerului Educației Naționale. 6. Din anul 2004, conduce, în calitate de director, Centrul de Studii Iudaice din cadrul Facultății de Istorie a Universității “Al. I. Cuza” din Iași. P.S. Nu cred ca o sa-l tradeze pe Soros (sinistru'e prea puternic chiar daca e un hodorog odios) si de obicei, ei se ajuta intre ei, nu-si dau la moaca.
MRU-BEHLI-MI-AȚI BEHLEREZU
03 Ian 2015

DA CINE ZAMBULICIU MEU ÎS ROHMANCII DIN DIASPORA?, SUFLA-MI-AR ÎN VUVUZELĂ!
ADOLF (GROSSMUTERA ANGHELIKII)
04 Ian 2015

CÎND EU V-AM SPUS CE V-AM SPUS, FAȚĂ CU SECĂTURILE ASTEA, MI-AȚI SĂRIT TOȚI LA BEREGATĂ, ÎN CAP CU BOUL ĂLA DE KOBA; ACU, ÎNFULECAȚI KAKKATUL PÎNĂ O SĂ VĂ IASĂ OCHII CA LA CULBECI! SHALOM!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine