2020-02-23 10:29

Romii din Transilvania îi cer demisia premierului Victor Ponta: Ja chere!

 |  12:57
Romii din Transilvania îi cer demisia premierului Victor Ponta: Ja chere!

Reprezentanţii mai multor organizaţii ale romilor din Transilvania i-au transmis, marţi, un mesaj premierului Victor Ponta, în care îi cer să demisioneze şi să plece acasă: "Ja chere!".

Potrivit unui comunicat de presă al mai multor organizaţii ale romilor din Transilvania transmis, marţi, Guvernul Ponta a elaborat o strategie de îmbunătăţire a situaţiei romilor, care însă nu are niciun efect benefic asupra membrilor etniei.

"În 16 iunie, în fiecare an, se sărbătoreşte Ziua limbii romani care face parte din calendarul UNESCO. Cu prilejul acestei sărbători mai multe organizaţii rome, în urma scenelor politice ce se desfăşoară în perioada actuală, referitor la demisia premierului, îi transmit un mesaj prim-ministrului Victor Ponta: «Ja chere!», ceea ce tradus înseamnă «Du-te acasă!». Guvernul actual a elaborat o strategie de îmbunătăţire a situaţiei romilor, care nu are niciun efect benefic asupra romilor, dar aceasta se datorează şi persoanelor care lucrează în diferite funcţii în Guvernul Ponta, cum ar fi cele de consilieri, şi nu fac nimic. În acest caz se află şi Agenţia pentru Romi, care este subordonată Guvernului", se arată în comunicatul citat.

Preşedintele Fundaţiei Roma Umanitate Cluj-Napoca, Aurel Pascu, a subliniat, în comunicat, că guvernele anterioare şi cel actual nu au avut un interes deosebit pentru integrarea romilor în societate, "fapt pentru care au avut de suferit atât comunitatea romilor, cât şi România pe plan internaţional".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-16Parerea ta...

GINA
16 Iun 2015

Ar putea spune acest domn cati dintre romii pe care ii reprezinta sunt salariati si platesc taxe catre bugetul de stat. Sunt convinsa ca un numar destul de redus. In aceste conditii, nu mi se pare indreptatiti sa ceara demisia premierului...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine