2020-07-03 20:45

Romii, calul troian în Cabinetului Sarkozy

 |  17:04
Romii, calul troian în Cabinetului Sarkozy

Secretarulde stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, a denunţat, încursul unei întâlniri cu militanţi ai UMP, partidul prezidenţial, o coaliţie asocialiştilor cu Verzii şi Frontul Naţional, care se opune măsurilor împotrivaromilor, relatează Le Progres.

Ladouă zile după o vizită în România, Lellouche are impresia că este înţeles doarde preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, dar nu şi de membrii ParlamentuluiEuropean, comentează publicaţia. "Există o coaliţie împotriva noastră,condusă de socialişti, (care cuprinde) Verzi, dar şi oameni din FrontulNaţional. Este o luptă (dusă de) Pen-Cohn-Bendit. (Dar), cei care ni se opunsunt aceiaşi primari care îmi cereau să închid taberele din oraşele lor. (Încămai) păstrez scrisorile lor de mulţumire", a declarat Lellouche.Secretarul de stat a discutatcu cei aproximativ 300 de militanţi din cadrul UMP care au participat laîntâlnirea informală de la Arbent şi despre problema romilor. "Noi avem,în Franţa, o adevărată religie faţă de libertate şi cel mai generos sistemsocial din lume, dar trebuie să fim atenţi. Atunci când s-a prăbuşit Zidul(Berlinului), trebuia să ne întrebăm ce o să facem cu toţi aceşti oameni dinRomânia, din Bulgaria. Nici o ţară nu a făcut acest lucru. (...) La Paris, încartierele cu magazine frumoase, unde locuiesc, am văzut, bebeluşi utilizaţi camijloace pentru cerşit. Oare asta este Uniunea Europeană?", a comentatLellouche.

Daropoziţia faţă de expulzarea romilor nu vine doar din exteriorul partiduluiprezidenţial. Sarkozy se confruntă cu opoziţie şi în rândul cabinetului său,premierul Francois Fillon sugerând că nu este de acord cu legarea imigraţiei deinfracţionalitate, iar ministrul de externe, Bernard Kouchner, afirmând că s-agândit să demisioneze din cauza acestui dosar.

Înbaza normelor UE, un stat poate expulza un cetăţean european străin care a statmai mult de trei luni şi nu are un loc de muncă sau care este considerat oameninţare pentru siguranţa publică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz