2020-06-01 16:55

Roxana MÎNZATU, ministrul Fondurilor Europene: „Certificatele de naștere, căsătorie sau divorț, vor putea fi furnizate online”. Când va fi finalizat proiectul european în valoare de 156 de milioane de lei

 |  21:32
Roxana MÎNZATU, ministrul Fondurilor Europene: „Certificatele de naștere, căsătorie sau divorț, vor putea fi furnizate online”. Când va fi finalizat proiectul european în valoare de 156 de milioane de lei

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, anunță, într-o postare pe Facebook, că certificatele de naștere, căsătorie, divorț sau deces, vor putea fi furnizate online, odată cu finalizarea, în luna iunie 2021, a unui proiect cu fonduri europene care beneficiază de o finanțare de 156 de milioane de lei.

Practic, de la acel moment, transmiterea electronică a acestor documente, între instituțiile publice, va deveni posibilă. Proiectul este coordonat de Ministerul Fondurilor Europene și de Ministerul Afacerilor Interne. „El se derulează cu fonduri europene și îmi doresc să monitorizăm îndeaproape buna derulare a marilor proiecte, mai ales cele cu un impact așa de mare in viața de zi cu zi precum informatizarea stării civile”, a menționat Roxana Mînzatu.

Proiectul în derulare se numește SIIEASC (Sistem Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă), este derulat de MAI și beneficiază de sprijinul Ministerului Fondurilor Europene, condus de Roxana Mînzatu.

Ministrul Fondurilor Europene precizează că aceasta nu este singura finanțare UE în domeniul serviciilor electronice: „De stiut ca nu ne oprim aici cu finanțarea europeană, vom finanța în curând și un proiect vizând extinderea informatizării pentru obținerea, eliberarea, prezentarea ca dovadă pentru: buletin, permis conducere, pașaport, pasaport consular, înmatriculare auto”.

Trebuie menționat că, potrivit datelor prezentate recent de ministrul Roxana Mînzatu, România a intrat în rândul ţărilor care atrag sume importante din fonduri europene. Ţara noastră a reuşit să acceseze 9,25 miliarde de euro din banii alocaţi de UE, ceea ce înseamnă un procent de 30%, în condiţiile în care media europeană este de 33%. Cei mai mulţi bani au mers către programele de dezvoltarea rurală - 4 miliarde de euro, către proiectele de infrastructura mare - 2,2 miliarde de euro şi programul operaţional regional - 1,4 miliarde de euro. Topul judeţelor în care au ajuns cei mai mulţi bani este condus de Ilfov, urmat de municipiul Bucureşti, Cluj, Constanţa şi Bihor. 

„Îmi doresc să depăşim media europeană şi să avem 100% absorbţie până în 2023. Pentru acest an ne propunem să cheltuim 2,3 miliarde de euro şi monitorizăm săptămânal îndeplinirea acestui target", a declarat Mînzatu, recent, în prima conferință de presă susținută în calitate de ministru al Fondurilor Europene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-10Parerea ta...

MARMADUKE
12 Iul 2019

Funizate sau solicitate online ? E o mica mare diferenta. Cand ai nevoie ce faci, il printezi, sau il prezinti pe telefon ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine