2020-02-22 09:26

Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene: Comitetul de Monitorizare a POIM, organizat în premieră de MFE la Brașov

 |  13:37
Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene: Comitetul de Monitorizare a POIM, organizat în premieră de MFE la Brașov

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) organizează în premieră la Braşov Comitetul de Monitorizare a implementării Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), în perioada 30-31 octombrie, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Roxana Mînzatu.

"Este important că, pentru prima dată, reprezentanţii DIGI Regio din cadrul Comisiei Europene vor putea să vadă investiţiile realizate în această regiune cu fonduri europene şi să discute la faţa locului despre proiecte, să se informeze direct inclusiv despre cel al aeroportului", a afirmat Mînzatu.

Conform ministrului, POIM are o alocare de 12 miliarde de euro şi finanţează în România toate proiectele de mare infrastructură, gradul de absorbţie, în prezent, pe acest program fiind de 20%.

Cu acelaşi prilej, Roxana Mînzatu a menţionat că, în domeniul fondurilor europene, dar şi în altele - educaţie, sănătate - "pentru Comisia Europeană este extrem de important să avem o anumită continuitate", motiv pentru care şi-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu viitorul ministru de resort.

"Sunt disponibilă să dau toate informaţiile, să explic cum înţeleg eu priorităţile şi cum le-am abordat, de aceea voi lăsa un raport şi o scrisoare", a afirmat Mînzatu.

Ea a menţionat că printre priorităţile mandatului său de 4 luni s-au numărat sănătatea şi digitalizarea, iar marea ei nemulţumire acum, la final, este legată de faptul că ministerul nu a reuşit să transmită Comisiei Europene documentaţia privind proiectele din domeniul apelor uzate, ale căror beneficiari sunt mai multe consilii judeţene, din cauză că unul dintre documente, Hotărârea de Guvern pe această temă, nu a avut avizator din partea Ministerului Mediului, unde nu a existat un deţinător interimar al portofoliului.

Nu în ultimul rând, Roxana Mînzatu a prezentat implicarea ministerului pe care l-a condus în obţinerea, pe 9 octombrie, a acordului Comisiei Europene pentru decontarea cheltuielilor din proiectul aeroportului Braşov-Ghimbav. Conform lui Mînzatu, suma maximă pe care experţii CE o iau în calcul ar fi de 70 de milioane de euro, adică toate investiţiile efectuate şi cele aflate în contractare - terminal, echipamente de securitate etc., singurele discuţii existente la această oră fiind legate de decontarea lucrărilor la pista de aterizare, care au fost realizate înainte de începerea acestui exerciţiu bugetar al UE.

"Sunt convinsă că, indiferent de culoarea politică, va exista susţinere pentru acest obiectiv în continuare", a afirmat Mînzatu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine