2020-02-16 21:03

Rusia continuă lupta cu flăcările

 |  17:23
Rusia continuă lupta cu flăcările

Oficialii ruşi au ordonat devierea cursuluiunui râu, pentru a stinge incendiile de vegetaţie din zona Moscovei. În plus, autorităţiledin capitala rusă au mobilizat, pe principalul bulevard care înconjoară centrulcapitalei ruse, vehicule echipate cu dispozitive speciale de stropit cu apă,pentru a contribui la eliminarea smogului.

Dispozitivelesunt reglate să proiecteze apa până la o înălţime de cinci metri şi pe odistanţă de 15 metri în faţa vehiculelor care parcurg, la fiecare oră,bulevardul din centrul capitalei ruse.

Mai mult, Ministerulrus pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că a efectuat lucrări de deviere, cu20 de kilometri, a cursului râului Oka, pentru a stinge incendiile de vegetaţiedin zona Moscovei. O altă conductă, cu lungimea de 15 kilometri, a fostinstalată între râul Oka şi districtul Koloma.

De douăsăptămâni, capitala rusă este învăluită de fum. Cel mai ridicat nivel alconcentraţiei monoxidului de carbon în atmosferă s-a înregistrat vineri şisâmbătă, când valoarea acestuia a depăşit de şase până la şapte ori nivelulmaxim admis. Fumul a fost dispersat temporar, miercuri dimineaţă, de rafaleuşoare de vânt. Meteorologii au anunţat însă că smogul va reveni în zileleurmătoare.

În plus, centrulde meteorologie din Ucraina a avertizat că riscul ridicat de declanşare a unorincendii pe teritoriul acestei ţări se menţine până la sfârşitul săptămânii.Potrivit datelor publicate miercuri, în perioada 11-15 august, temperaturile laKiev vor fi între 35 şi 39 de grade Celsius.

Zoneleradioactive, afectate de incendii

Incendile depădure au afectat, de la începutul lui iulie, aproximativ 4.000 de hectare deterenuri aflate în zone poluate radioactiv, în special în vestul Rusiei.Astfel, incendiile au atins şi regiuni poluate radioactiv în urma catastrofeinucleare de la Cernobîl, ceea ce prezintă riscul apariţiei unei noi zonepoluate.

Aproximativ165.000 de oameni continuă să lupte împotriva incendiilor. Ei sunt susţinuţi de550 de specialişti străini. Lor li s-a alăturat marţi şi premierul VladimirPutin, care a stins două incendii de vegetaţie, în decurs de o jumătate de oră,cât a fost copilot al unui avion implicat în lupta cu flăcările. Demersul luiPutin intervine în condiţiile în care sondajele de opinie îl creditează cu oscădere a popularităţii.

China dă o mână deajutor Rusiei

China vadona Rusiei un milion de dolari şi va trimite ajutoare umanitare în valoare deaproape 3 milioane de dolari. Incendiile depădure şi de vegetaţie, care devastează Rusia de două săptămâni, au făcut peste 54 de victime şi au făcut scrum localităţi întregi. Asta întimp ce canicula şi seceta înregistratede şase săptămâni nu dau semne de diminuare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine