2020-04-08 09:57

S-a aflat! Cine va prelua frâiele PSD după demisia Vioricăi Dăncilă

 |  14:47
S-a aflat! Cine va prelua frâiele PSD după demisia Vioricăi Dăncilă

Viorica Dăncilă este așteptată să-și dea demisia astăzi de la șefia partidului, iar conducerea ar urma să fie asigurată de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, alături de o echipă de coordonare formată din opt lideri regionali din țară.

În biroul lui Marcel Ciolacu din Parlament au intrat, pe rând, marți dimineață, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, vicepreședintele partidului Paul Stănescu și europarlamentarul Claudiu Manda, printre alții.

Discuțiile au avut loc după ce, luni seară, cel puțin 20 de lideri ai organizațiilor PSD din țară au participat la întâlnirea organizată de Marcel Ciolacu la Parlament pentru a discuta rezultatul alegerilor prezidențiale și schimbări în partid. Surse social-democrate au declarat, pentru MEDIAFAX, că printre cei prezenți la întrevedere au fost Niculae Bădălău - PSD Giurgiu, Paul Stănescu - actual vicepreședinte și fost lider PSD Olt, Dan Nica - PSD Galați, Horia Teodorescu - PSD Tulcea, Marian Oprișan - PSD Vrancea și Ionel Arsene - lider PSD Neamț.

Social-democrații au luat în discuție posibilitatea ca Marcel Ciolacu să coordoneze la conducerea partidului o echipă formată din opt lideri care să reprezinte regiunile de dezvoltare din România iar vicepreședinții actuali să demisioneze, potrivit surselor.

De altfel, fostul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu a declarat, marți dimineață, înainte de a intra în biroul lui Marcel Ciolacu, că este de acord cu demisia în bloc a vicepreședinților de partid.

Potrivit surselor, secretar general în PSD ar putea fi Paul Stănescu, urmând ca Mihai Fifor să demisioneze împreună cu liderul actual al partidului, Viorica Dăncilă. Totodată, funcția de președinte executiv ar putea dispărea. Actualul președinte executiv al social-democraților, Eugen Teodorovici, a declarat, luni seară, că s-a văzut cu Marcel Ciolacu la Parlament și i-a comunicat că Viorica Dăncilă nu merită „să iasă pe ușa din dos" de la șefia PSD, fiindcă CEx a votat-o să fie candidat la prezidențiale. El a mai spus că nu va demisiona din funcția de președinte executiv al PSD.

Partidul va organiza, cel mai probabil, un congres statutar în ianuarie sau februarie 2020, au declarat sursele social-democrate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine