2020-01-23 00:30

S-a decis când se judecă incompatibilitatea lui Iohannis

 |  19:42
S-a decis când se judecă incompatibilitatea lui Iohannis

Lungul subiect al incompatibilităţii lui Iohannis îşi mai amână finalul mult aşteptat de taberele pro şi contra Klaus Iohannis: cererea ANI de devansare a procesului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost respinsă.

Totul a început în 24 aprilie 2013, când ANI publica un raport prin care constata că primarul Sibiului se află în stare de incompatibilitate. Termenul final al procesului, la ÎCCJ, a fost programat după terminarea alegerilor prezidenţiale, de unde şi graba ANI, care a solicitat un alt termen, înainte de scrutin. Cererea este în principiu jsutificată deoarece ar apărea probleme în cazul în care Iohannis ar câştiga prezidenţialele.

Totuşi, instanţa supremă a respins respins cererea Agenţiei Naţionale de Integritate de schimbare a termenului la care se va analiza admisibilitatea recursului în dosarul lui Iohannis. Decizia se va da la 18 noiembrie, nu mai devreme, cum ceruse ANI: la această dată s-ar putea decide că recursul este nefondat şi că rămâne în picioare soluţia de anulare a raportului de incompatibilitate, deci Iohannis iese învingător împotriva agenţiei, sau că apelul ANI va intra la judecată şi totul este încă deschis.

Cu har de prezicător, fostul magistrat şi actualul candidat la Preşedinţie, Victor Ponta, a depăşit elegant prezentul şi viitorul şi a dat deja un verdict. El s-a declarat convins că liderul PNL va fi găsit incompatibil. „Rezultatul este ştiut de toată lumea: domnul Iohannis va fi declarat incompatibil pentru că, până acum, asta e practica unitară a Înaltei Curţi. Deci, în toate cazurile anterioare au spus la fel. Dacă ar fi judecat acum, se putea victimiza domnul Iohannis, apărea o tulburare în opinia publică. Aşa, domnul Iohannis va pierde în noiembrie alegerile, va fi primar şi ca primar bănuiesc că nu va mai exista nici un fel de presiune asupra Curţii Supreme să dea o decizie împotriva tuturor deciziilor de până acum”, a declarat premierul la Palatul Parlamentului.

„Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că au judecat cu înţelepciune şi cred că după 17 noiembrie nu va mai exista nici un fel de presiune. Va fi un primar ca atâţia alţi primari care, din păcate, au pierdut procesele sau ambii - domnul deputat Ştefan Stoica şi domnul senator Akos Mora, amândoi de la domnul Iohannis, declaraţi incompatibili şi care se mai luptă acum un pic prin Parlament, dar, la un moment dat, sigur, azi, mâine, peste o lună, tot îşi vor pierde mandatul”, a mai precizat candidatul social-democrat. Klaus Iohannis a susţinut tot timpul că nu are cum să piardă, ba chiar s-ar bucura să se judece înainte de alegeri pentru a se risipi orice îndoială.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray