2020-05-27 03:52

S-A DECIS: comisiile parlamentare vor ancheta Guvernul Cioloș

 |  18:56
S-A DECIS: comisiile parlamentare vor ancheta Guvernul Cioloș

Comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor face o anchetă asupra procedurii şi veridicităţii datelor care au stat la baza celor două rectificări bugetare pozitive ale Guvernului Cioloş, a anunţat, luni seară, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

“Mâine vom avea un Birou Permanent reunit pentru a repartiza la Comisiile de buget-finanţe din Cameră şi Senat cele două ordonanţe de rectificare bugetară din anul 2016, cea din august şi cea din 23 noiembrie. Pentru că până astăzi aceste ordonanţe nu fuseseră repartizate la Comisiile de specialitate. O să le cerem Comisiilor de specialitate buget-finanţe, înainte de a întocmi raportul, să se constituite în comisii de anchetă şi să facă o anchetă asupra procedurii şi asupra veridicităţii datelor care au stat la baza celor două rectificări pozitive”, a precizat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a prezentat cifre care ar demonstra că există o "gaură" la buget de 10 miliarde lei.

“Aş vrea să vă dau şi nişte cifre pentru că aşa am fost obişnuiţi în câteva luni, mai ales că am văzut o postare pe Facebook a cuiva care făcea referire la cifre. Îi dau dreptate domnului pentru că a spus că se poate vorbi de o gaură atunci atunci când avem venituri mai mici, despre asta vorbim. Conform programării iniţiale la adoptarea bugetului pentru 2016, veniturile erau estimate pe final de an la 231,1 miliarde lei. La sfârşitul anului, veniturile au fost de 221,1 miliarde lei, mai puţin cu 10 miliarde”, a afirmat Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că “problema serioasă la care comisiile de buget-finanţe trebuie să găsească răspuns, audiindu-i pe toţi cei care au fost pe acest circuit, este cum s-a putut ca în august şi noiembrie, în condiţiile în care veniturile se vedea că sunt mai mici, să facă două ordonanţe de rectificare pozitivă”.

Liviu Dragnea a ţinut să precizeze că nu se pune problema ca programul de guvernare al PSD să nu fie implementat.

“Nu se pune problema ca programul nostru de guvernare să fie afectat de această situaţie. Programul de guvernare va fi implementat 100%, toate măsurile pe care le-am prezentat vor fi adoptate, resursele financiare sunt identificate. În schimb, asta nu înseamnă că am decis să acoperim nereguli”, a subliniat liderul PSD.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-09Parerea ta...

BIROUL PETMANENT
09 Ian 2017

Mai draga Dragnea, ai avut in ministerul de Finante 4 ( patru) secretari de stat impusi de Dancu.Nu stia niciunul despre plata tva- lui, nici despre asa zisa gaura de 10 miliarde ? Sa- ti fie rusine .O sa raspunzi intro zi pentru toate minciunile astea aruncate amaratilor creduli care te- au votat.
GUSA
09 Ian 2017

Timpul nu este ALIATUL lui Dragnea Iata stimabile cum televizorul incepe sa se lepede de tine.Si asta e abia inceputul.
JIJI
10 Ian 2017

vom vedea daca si in februarie mai rizi, dragnea / ar fi cazu l sa te puna la punc t intelectualitatea ta rii ca prea te-ai i conjurat de penali p rintre care si tu est i unul cu mult tupeu.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine