2020-02-19 11:36

S-a STABILIT DATA REFERENDUMULUI. Anunţ de ultim moment făcut de Florin Iordache privind MODIFICAREA CONSTITUŢIEI

 |  13:31
S-a STABILIT DATA REFERENDUMULUI. Anunţ de ultim moment făcut de Florin Iordache privind MODIFICAREA CONSTITUŢIEI

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, joi, că referendumul pentru modificarea Constituţiei privind familia ar putea avea loc în data de 10 iunie.

"Sunt poziţii pro şi contra vizavi de iniţiativa cetăţenească. Cred că este o iniţiativă bună. De la început noi am spus că vom susţine o astfel de iniţiativă de modificare a Constituţiei. Astăzi, în final, am înţeles că Curtea Constituţională a respins sesizarea la modificarea Legii referendumului şi, în aceste condiţii, aşteptăm ca preşedintele României să promulge legea pentru modificarea Legii referendumului", a afirmat Iordache, adăugând că şeful statului ar putea promulga actul normativ în 10 zile.

El a spus că urmează ca Senatul, în calitate de Cameră decizională, să adopte forma stabilită de Camera Deputaţilor de modificare a Constituţiei vizând familia. "Atunci, în ultima duminică din cele 30 de zile, aşa cum prevede propunerea legislativă, se va organiza referendumul pentru modificarea Constituţiei", a completat Iordache.

Potrivit acestuia, referendumul pentru modificarea Constituţiei ar putea avea loc în 10 iunie.

"Dacă astăzi Curtea Constituţională a respins (sesizarea privind legea referendumului - n.r.), legea va merge la preşedinte. Practic în 10 zile, preşedintele va trebui să promulge legea pentru modificarea Legii referendumului şi abia atunci, având legea promulgată, Senatul în săptămâna respectivă va adopta acea modificare (a Constituţiei - n.r.). Practic, în două săptămâni, Senatul va adopta legea de modificare a Constituţiei şi în 30 de zile de la acea dată se va organiza referendumul", a explicat Iordache, menţionând că, dacă se uită pe calendar, această dată ar putea fi 10 iunie.

Curtea Constituţională a României a respins, joi, sesizarea privind proiectul de modificare a Legii referendumului, au precizat, pentru Agerpres, surse din CCR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-03Parerea ta...

FREACA MENTA
03 Mai 2018

Nu ma mai intereseaza nimic in tara asta si oameni care fac legi cum vor ei .Sa se duca Iordache , Vilcov , Stanescu si Dodi al lor , la balaceala lor
ANONIM
03 Mai 2018

Tratatele internaţionale privind drepturile omului ,articolul 20 ,CONSTITUŢIA ROMÂNIEI și articolul 26 ? Considerați că forma propusă s-ar încadra în reglementarea propusă de Art.20, (2) "Dacă există neconcordanţe între pactele şi tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte, şi legile interne, au prioritate reglementările internaţionale, cu excepţia cazului în care Constituţia sau legile interne conţin dispoziţii mai favorabile." ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine