2020-07-05 20:50

S-au inversat rolurile: Eugen Teodorovici îi cere demisia lui Florin Cîțu

 |  14:51
S-au inversat rolurile: Eugen Teodorovici îi cere demisia lui Florin Cîțu

Florin Cîțu a fost unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Eugen Teodorovici, în perioada în care acesta din urmă ocupa funcția de ministru al Finanțelor. În prezent, rolurile celor doi s-au inversat și a venit timpul lui Teodorovici să ceară demisia lui Cîțu.

Teodorovici, i-a cerut, marți, demisia lui Florin Cîțu de la conducerea ministerului de Finanțe pentru că, pe de o parte, „ a sabotat cursul de schimb”, iar, pe de altă parte, a avut întâlniri ascunse cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale. În acest sens,  Teodorovici i-a cerut premierului Orban să il demită pe Cîțu dacă în următoarele 24 de ore nu își va pune demisia pe masă.

„Cîțu – mergi acasă, Orban – vino la dezbatere,

Eu mi-am ținut partea de înțelegere și am așteptat timp de #14ziledemiere, susținând doar o conferință de presă, în apărarea leului și a cursului de schimb aruncate în aer de metaforele periculoase ale ministrului Vasile Cîțu. Dânsul nu și-a respectat partea sa de înțelegere, nu a venit în fața românilor nici cu analiza promisă, nici cu măsurile pe care vrea să le adopte. De fapt nu a venit nici în fața mea, nici în fața românilor.

Fapt pentru care ii cer demisia dlui Vasile Cîțu din funcția de ministru al finantelor publice, și-l somez pe Ludovic Orban să-l demită pe acesta, dacă demisia dlui Cîțu nu va fi înaintată în următoarele 48 de ore. Motivul pentru care cer demisia dlui Cîțu este unul cât se poate de simplu: pentru că a sabotat cursul de schimb (are antecedente aici), leul fiind la un minim istoric, ceea ce se traduce foarte clar în creșteri de facturi, rate bancare. Și pentru că a avut întâlniri ascunse cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale, despre care nu a informat românii și nu ne-a spus ce a vorbit și ce a promis în numele statului român. Mai mult decât atât, actualul ministru al finantelor se lăuda că va adopta în primele 24 de ore de la învestire 25 de măsuri “benefice" pentru mediul de afaceri și realitatea îl contrazice, din nou! Niciuna din acele măsuri anunțate cu surle și trâmbițe nu se regăsește în economie, deci ... încă o minciună!”, a scris fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, pe Facebook.

Eugen Teodorovici a reluat invitația de a avea o dezbatere publică despre economia României și despre finanțele publice „cu dl Ludovic Orban – Ludovic I, cum văd că îi place să fie alintat de către Klaus Iohannis”.

„Ca să aibă timp să se pregătească, îl invit în cursul zilei de vineri, ora 12.00, la Biblioteca Centrală Universitară (dacă acolo le place liberalilor să vină). Am speranța că dl Orban se va dovedi mai bărbat decât dl Cîțu și nu va fugi de responsabilitata acestei dezbateri publice, așa cum fuge Iohannis Klaus și mai sper că nu-și va organiza propria sa dezbatere într-o cameră cu ecou, așa cum face încă președintele în funcție, pentru că nu așa arată o dezbatere adevărată”, a mai scris Teodorovici.

Fostul ministru a punctat că șeful statului nu va organiza la BCU o dezbatere, ci mai degrabă „un ceai dansant".

"Și pentru că am tot vorbit despre o dezbatere adevărată: vreau să fie clar pentru toată lumea, în această seară la BCU Klaus Iohannis nu organizează o dezbatere, ci un ceai dansant, unde va dansa printre întrebările catifelate ale “jurnaliștilor săi”, jurnaliști care vor fi răsplătiți, prin numirea unor persoane apropiate lor în funcții influente în noua administrație, în funcție de cât de bine reușesc să spele imaginea unei mandat ratat de 5 ani", a conchis fostul ministru al Finanțelor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-19Parerea ta...

RALUCA PAUNA
19 Noi 2019

De ce domnule Teodorovici Ilici nu va convine? Asa este cind peirzi puetera si nu mai ai alta treaba decit sa critici. Vrei ca domnul ministru Citu sa faca ce nu ai facut tu in zece luni la conducerea MF. Nu zic ca este nimeni un geniu dar noul guvern se apropie mai mult de oameni si toti liberalii sint anti- comunisti; din cauza asta ii sustin.
CIORDEALA
20 Noi 2019

Hai sictir Morocare Cocalar
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz