2020-02-28 12:14

Sarkozy sub blestemul ţiganilor. Problema expulzărilor pe masa vrăjitorilor

 |  18:27
Sarkozy sub blestemul ţiganilor. Problema expulzărilor pe masa vrăjitorilor

Preşedintele Nicolas Sarkozy, aflat deja pepanta nepopularităţii în rândurile alegătorilor francezi, lovit de blestemulromilor. Sarkozy va avea probleme cusănătatea, în relaţia cu soţia sa, Carla Bruni, şi în cariera politică, unde nuva obţine un al doilea mandat -, pentru că a fost blestemat de romii bulgari şide cei români expulzaţi din Franţa, scrie presa de la Sofia, citată şi deblogul cotdianului Le Monde.

Cea care susţine că necazurilepreşedintelui francez au fost provocate de blestemul romilor, este oclarvăzătoare bulgară, Zorniţa, celebră printre bulgari. “Foarte curând, preşedintele Sarkozy vaîncepe să facă paşi greşiţi”,prezice clarvăzătoarea bulgară, o doamnă carese înşală rar, pentru că a explicat “furtunile violente urmate de inundaţiiînEuropa prin puterea malefică avuvuzelelorsud-africane”.“Soarta pe care i-au rezervat-o ţiganiiîiva afecta sănătatea - a sa, precum şi a celor apropiaţi -, dar şicariera politică. Nu va avea niciodată un al doilea mandat decât dacă va găsiun antidot puternic”, mai spune Zorniţa, care nu a mers atât de departe încâtsă-i propună preşedintelui serviciile sale.Potrivit bulgăroaicei, osingură fotografie este sufiecientă pentru ca

“ţiganii noştri bătrâni să îi striceviaţa”.

Cotidianulbulgar Standart speculează pe seama"fericirii pierdute" a lui Sarkozy, adăugând că soţia sa,Carla Bruni, l-ar fi respins deja. "S-a terminat cu dragostea şi cunorocul la Elysée, victime ale blestemului ţigănesc", titrează cotidianul.

Pe de altă parte, autorul blogului de pe LeMonde consemnează ironic că pentru a-l blestema pe Sarkozy, romii bulgari şiromâni au recurs la artileria grea. Înainte de fi expulzaţi din Franţa, eiauprocedat lasacrificii de animale - cocoşi, caprine, câinivagabonzi - aruncând blestemul asupra familiei lui Sarkozy, precum şi asupraaltor miniştri - nu e greu de imaginat cine. “Viaţa noastră nu e uşoară, darde-acum nici pe ei nu-i aşteaptă zile mai bune”, ar fi spus romii înainte de a“băga în buzunar cei 300 de euro ca ajutor pentru repatriere” şi a se îmbarcaspre ţările de origine, conchide blogul cotidianului francez.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine