2020-01-29 04:47

Scandal în plenul Senatului pe tema vacanţei pentru campanie. Dumitru Oprea: Suspendaţi indemnizaţiile

 |  12:40
Scandal în plenul Senatului pe tema vacanţei pentru campanie. Dumitru Oprea: Suspendaţi indemnizaţiile

Senatorii s-au certat, marţi, în cadrul şedinţei de plen, pe tema vacanţei pentru campania electorală. Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a cerut, suspendarea indemnizaţiilor. Senatorul PSD Ilie Sârbu a reacţionat rapid, şi a afirmat că electoratul nu îi crede pe democrat-liberali.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat, de la tribuna plenului, că liberalii nu sunt de acord ca senatorii să îşi ia vacanţă o lună şi jumătate pentru campania electorală.

”De fapt, Senatul este în vacanţă pentru o lună şi jumătate, asta am decis la Biroul Permanent. Nu e corect să îşi întrerupă activitatea Parlamentul. Haideţi să nu ne ascundem după deget. Nu vom legifera o lună şi jumătate (...) La alegerile europene a fost o lună (vacanţă - n.r.)”, a precizat senatorul PNL Puiu Haşotti.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a reacţionat, şi a precizat că prin această decizie, nu s-a vrut decât ca senatorii să fie corecţi faţă de ei şi faţă de electorat.

”Nu pleacă nimeni în vreo zonă însorită. Ştiu că nu ne putem aduna în campanie, e firesc să fim acolo unde e liderul nostru. (...) Mai bine luăm o decizie tranşantă, ne-o asumăm cu toţii şi nu ne mai hărţuim cu: «să vină puterea să îşi asigure cvorumul»”, a precizat Ilie Sârbu.

Senatorul PSD a mai spus că s-a mers pe ideea ”de a nu cădea în populism”.

”Aş vrea să văd această conştiinţă parlamentară dusă la nivelul ei normal, ca fiecare să fie la comisie, în plen, când are program şi să nu mai avem dezbateri lungi pe această temă. Oricum, oamenii, aşa cum se vede în sondaje, nu ne mai cred. Hai să nu ne mai facem că unii vrem să lucrăm şi unii suntem în vacanţă. Nu suntem în vacanţă, suntem în teritoriu”, a completat liderul senatorilor PSD.

Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a declarat, la rândul său, că ”propunerea ca aproape 7 săptămâni să nu lucreze Senatul e forţată”.

”Era înţelept să se reducă legiferarea la o zi pe săptămână, pentru ca Senatul să funcţioneze. Aş fi vrut să vină o propunere a colegilor, în aceste şapte săptămâni să renunţăm la indemnizaţia de parlamentar, vă propun acest lucru”, a afrimat Dumitru Oprea.

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) l-a întrerupt, spunând că ”este mai delicat, pentru că, în momentul în care se suspendă indemnizaţia, se suspendă calitatea de senator”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-30Parerea ta...

HMM....
30 Sep 2014

Interesant! Daca tot chiulesc de la serviciu, normal ar fi sa nu fie retribuiti! Daca nu sunt retribuiti - sun decazuti din drepturile si calitatea de senatori, putand fi saltati, demonizati, judecati - lipsindu-le imunitatea! Asa...sfatuiti de cobra Sirbu - raman niste senatori maidanezi, intretinuti din banii nostri, chiar daca-s defaimati!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine