2020-06-01 09:08

SCANDAL în PNL: Nouă primari importanți, dați AFARĂ din partid

 |  20:50
SCANDAL în PNL: Nouă primari importanți, dați AFARĂ din partid

Scandal în PNL după alegerile europarlamentare. Liberalii din Dolj a decis excludere din partid a nouă primari de comune din judeţ după ce aceştia au anunţat public că susţin PSD în campania pentru alegerile din 26 mai.

Potrivit unui comunicat al PNL Dolj, decizia liberalilor doljeni a fost luată în conformitate cu prevederile statutare, cu majoritate de voturi, iar primarii Gheorghe Popa (Mischii), Safta Eugen (Sadova), Daniel Marius Cîrstianu (Radovan), Eugen Giurcă (Sălcuţa), Cristian Marius Antonie (Daneţi), Vasile Stan (Teslui), Marius Dinulescu (Catane), Florea Neacşu (Gighera) şi Florel Catană (Galicea Mare) au fost radiaţi din calitatea de membri ai Partidului Naţional Liberal.

"Decizia adoptată de către forul de conducere al PNL Dolj a avut la bază susţinerea publică a unui alt partid politic şi a unei alte doctrine politice de către cei nouă primari, respectiv încălcarea Art.22, alin.2, lit.c din Statutul Partidului Naţional Liberal. Atitudinea afişată public şi acţiunile celor menţionaţi mai sus au constituit grave abateri de la prevederile statutare, abateri pe care PNL Dolj nu le tolerează. Înţelegem totodată, prin acesta, să tragem un semnal de alarmă în ceea ce priveşte responsabilitatea aleşilor locali faţă de cetăţenii care i-au votat şi faţă de partidul pe listele căruia au fost aleşi", precizează PNL Dolj în comunicatul de presă.

În luna aprilie a.c., PNL Dolj a solicitat prefectului de Dolj să emită ordinul de "încetare a mandatului de primar" pentru opt dintre aceştia, respectiv: Daniel Cîrstianu, Eugen Giurcă, Cristian Antonie, Vasile Stan, Marius Dinulescu, Florea Neacşu, Florel Catană şi Gheorghe Popa. "Răspunsul prefectului de Dolj, susţinut de ALDE pentru această funcţie, conform căruia nu sunt întrunite prevederile legale de încetare a mandatelor, a fost unul vădit politic", menţionează poziţia PNL Dolj.

Un număr de 14 primari PNL, ALDE şi UNPR din judeţul Dolj au anunţat pe 11 aprilie că susţin PSD în campania pentru alegerile europarlamentare, însă nu vor părăsi partidele din partea cărora au candidat la alegerile locale din 2016, pentru că, potrivit legii, şi-ar pierde mandatele.

Sursă: Agerpres


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-11

In legatura cu acest articol...

Meleșcanu ACUZĂ diaspora: ”Mai multe femei din comisie au VÂNĂTĂI”

Decizie SURPRIZĂ pentru Radu Mazăre. Ce a hotărât comisia ÎNCHISORII

Meleșcanu a SCĂPAT de demitere. Moțiunea simplă a PICAT

Dăncilă îl PUNE LA PUNCT pe Meleșcanu: ”Unii s-au cam GRĂBIT cu declarațiile!”

ULTIMA ORĂ: PNL face plângere PENALĂ împotriva premierului Dăncilă și a lui Teodorovici
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine