2019-11-14 04:13

SCANDALUL continuă: Primarii REFUZĂ oferta Guvernului. Ce urmează

 |  19:31
SCANDALUL continuă: Primarii REFUZĂ oferta Guvernului. Ce urmează

Scandalul dintre primari și Guvern pe tema banilor prevăzuți în buget pentru 2019 pentru administrațiile locale e departe de a se fi terminat. Asociația Municipiilor din România respinge propunerea Ministerului de Finanțe făcută joi privind bugetele locale.

Guvernul, prin Ministerul de Finanțe le-a oferit joi primarilor o cotă de 60% din impozitul pe venit, dar, în schimb, le-a cerut să preia cheltuielile sociale, care ar ajunge la 6,4 milioane de lei. Oferta executivului a fost de neconceput pentru edili care au resping categoric această propunere.

Printr-o scrisoare trimisă premierului Viorica Dăncilă, primarii reuniți în Asociația Municipiilor din România cer Guvernului să susțină integral, din bugetul de stat, sistemul de protecție a copilului și a persoanelor cu dizabilități. Primarii mai cer, de asemenea, să li se dea proiectul de buget pe 2019 pentru consultare.

În ceea ce privește următorii pași pe care edilii sunt dispuși să îi facă, într-o intervenție la Digi24, edilul Aradului, Gheorghe Falcă a declarat că aceștia se vor adresa Parlamentului în zilele următoare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray