2019-11-20 19:56

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, gata să-și dea DEMISIA din cauza lui Bădălău

 |  18:12
Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, gata să-și dea DEMISIA din cauza lui Bădălău

Deși s-a lăudat peste tot că ”a câștigat războiul” și alegerea sa ca președinte al PSD Giurgiu a fost validat de CEx-ul național al partidului, Niculae Bădălău nu are liniștea dorită în organizație.

Unul din ”greii” PSD Giurgiu, care a susținut permanent că alegerile au fost nestatutare - primarul municipiului, Nicolae Barbu, care este și președintele organizației municipale a partidului - a susținut miercuri o conferință de presă, în care a declarat că ar putea demisona din partid, ceea ce înseamnă că PSD ar pierde primăria municipiului reședință de județ.

Barbu l-a atacat din nou pe Bădălău, referindu-se, de această dată, la schimbarea radicală de poziție din ședința CEx, unde - după cum se știe - din contestatar acerb al lui Liviu Dragnea, s-a transformat brusc în susținător. Ori, această schimbare bruscă de poziție, corelată cu imediata decizie a conducerii PSD de a-l coopta pe Bădălău în grupul ce face evaluarea miniștrilor din Guvern este văzută de Nicolae Barbu ca ”un aranjament politic cusut cu ață strălucitor de albă”.

Nicolae Barbu spune că alegerile din organizația județeană PSD au fost contestate la două organisme interne PSD: Comisia de Etică și Secretariatul partidului. ”Aștept un răspuns de la Comisia de Etică, Integritate și Arbitraj, o comisie care se presupune că este neutră, formata din juriști. În funcție de acest răspuns, voi acționa… Dar, dacă în PSD nu se mai ține cont de Statut și fiecare poate face ce vrea, personal, nu mă mai pot regăsi într-o astfel de formațiune politică și, ca atare, voi demisiona”, a declarat Nicolae Barbu.

Evident, dacă se va ajunge aici, Nicolae Barbu pierde mandatul de primar al municipiului. De pierdut, pierde, însă, și PSD-ul. Și, pentru că fostul președinte interimar al PSD Giurgiu, Marian Mina, l-a tot atacat că nu cunoșate statutul partidului, Barbu n-a rămas ”dator”, lansându-i lui Mina o provocare îndrăzneață: “Domnul Mina îmi dădea mie lecții despre cum ar trebui sa citesc Statutul… Domnul Mina poate sa imi dea lectii aplicate pe doua domenii: pe sport, ca este domeniul dansului si pe dedicatii fara numar. Ca acestea nu sunt in zona mea – si eu dau dedicatii, dar pe alt tip de muzica… Fara numar, nu dau… Daca domnul Mina are curajul sa spuna in fata presei ca Barbu a gresit si ca nu acesta era Statutul, eu imi dau demisia din partid si din functia de primar in secunda doi. Stiti ca sunt om de cuvant. Inseamna ca bat campii si n-am ce cauta in aceste functii… Dar, daca este invers, atunci domnul Mina sa accepte acelasi lucru: sa isi dea demisia! Nu poti sa vii si sa arunci fitile pe piata, ca el e ala destept si altul este prost si nu stie sa citeasca, doar ca sa arate cat de frumos si de destept este el”.

În aceeași conferință de presă, Nicolae Barbu a dat citire adresei trimise de Comitetul Executiv Național PSD - adresă ce a fost ascunsă membrilor PSD Giurgiu până în ziua alegerilor - document ce conține prevederi clare privind calendarul orgaizării alegerilor din filialele județene. Și tot Barbu a arătat că pe ultima pagină a documentului în baza căruia a făcut aceste contestații scrie fosrte clar: ”acest Statut a fost adoptat în Congresul Extraordinar al PSD din 10 martie 2018.” ”Pe baza acestui Statut am făcut contestație! Iar dacă acest Statut nu se respectă, nu am de ce sta aici” - este concluzia primarului de Giurgiu, Nicolae Barbu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray