2020-08-14 17:54

SCANDALUL Legii offshore se prelungește în PARLAMENT. Proiectul, retrimis în comisii, la cererea UDMR

 |  13:10
SCANDALUL Legii offshore se prelungește în PARLAMENT. Proiectul, retrimis în comisii, la cererea UDMR

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a cerut, miercuri retrimiterea în comisii a Legii offshore, în condiţiile în care ALDE a acuzat lipsa unei dezbateri reale, iar ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a subliniat că trebuie stabilită o formulă de calcul care să permită ambelor părţi să fie cointeresate, informează News.ro.

Senatul a adoptat, în urmă cu o săptămână, în calitate de primă cameră sesizată, Legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră. Actul normativ fusese trimis la reexaminare de către preşedintele Klaus Iohannis.

Marţi, a avut loc şedinţa comisiilor pentru buget, industrii şi administraţie în care s-a discutat raportul final pe Legea offshore. Şedinţa a fost tensionată, în condiţiile în care deputaţii au acuzat că au primit prea târziu amendamentele discutate. 

Miercuri, UDMR a cerut retrimiterea în comisii a legii, deşi, marţi, votase favorabil amendamentele propuse de PSD, amendamente considerate nefavorabile pentru derularea investiţiilor. Totodată, ALDE a acuzat, din nou, lipsa unei dezbateri reale.

Teodorovici a subliniat că trebuie găsită o formulă de calcul, în ceea ce priveşte modul de impozitare, care să convină părţilor implicate în dezbateri.

”Vreau să prezint calculele mele colegilor din comisiile respective şi, după aceea, vom lua o decizie. Formula care se va vota, într-un final, la Camera Deputaţilor, trebuie să fie o formulă care să permită ambelor părţi să fie cointeresate”, a spus Teodorovici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-03Parerea ta...

ANONIM
03 Oct 2018

TRADATORILOR , LUA -TI LEGEA DIN OLANDA SAU NORVEGIA , CU SOCOTELE SI BENEFICI , LA FEL . MAI PUNE-TI MINA PE STILOURI SI MATEMATICA . IN PRIMUL RIND PENTRU CETATENI SI PE URMA LA UNGURI SAU AUSTRIECI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz