2020-07-02 10:06

Scandalul scanărilor şi controalelor corporale în SUA. Serviciile federale, în căutarea unor noi metode de gestionare a securităţii

 |  17:20
Scandalul scanărilor şi controalelor corporale în SUA. Serviciile federale, în căutarea unor noi metode de gestionare a securităţii

Serviciilede informaţii americane au interceptat discuţii ale teroriştilor referitoare lautilizarea protezelor sau a dispozitivelor medicale pentru ascundereasubstanţelor explozive.

Dezvăluirileintervin în condiţiile în care autorităţile federale americane sunt în căutareaunor metode "mai puţin invazive" de gestionare a securităţii înaeroporturi, după o reacţie în rândul pasagerilor agasaţi atât de scanere, câtşi de controalele corporale. Un scandal a luat amploare după ce un copil cecălătorea cu tatăl său a fost percheziţionat corporal de agenţi aiTransportation Security Administration (TSA) din SUA, filmul incidentului fiindpostat pe internet. Percheziţionarea "la piele" a copilului agenerat un val de reacţii negative în Statele Unite, unde controalele desecuritate implementate în aeroporturi au provocat, în ultimele săptămâni, maimulte incidente între pasageri şi agenţii TSA. Casa Albă a recunoscut căimplementarea procedurilor de securitate nu a funcţionat perfect.

Potrivitunui sondaj realizat de ABC News/Washington Post, majoritatea americanilorsusţin folosirea scanerelor pentru verificările din aeroporturi, dar mai puţinde jumătate sunt de acord cu proceduri de control agresive.

ŞefulAdministraţiei pentru Securitatea Transporturilor, John Pistole, a declarat căverificările au fost exagerate în cel puţin un caz, precizând că instituţiaintenţionează revizuirea procedurilor.

PotrivitCasei Albe, aproximativ 340.000 de persoane, adică doar unu la sută din numărultotal al pasagerilor, au fost supuse unor proceduri amănunţite de verificaredupă aplicarea noilor măsuri de securitate la 1 noiembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz