2020-01-28 20:58

Schimbarea la faţă a politicienilor din eşalonul doi. Azi, Norica Nicolai. Imagini cât mii de cuvinte

 |  21:01
Schimbarea la faţă a politicienilor din eşalonul doi. Azi, Norica Nicolai. Imagini cât mii de cuvinte

Norica Nicolai s-a născut la 27 ianuarie 1958, la Sinaia, judeţul Prahova, şi a fost senator în Parlamentul României din partea PNL. În prezent este europarlamentar.

Nicolai a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Bucureşti în 1983, an în care a ajuns procuror în cadrul Parchetului Olteniţa. Între 1991 şi 1993, a îndeplinit funcţia de consilier juridic la Agrotransport Călăraşi, iar în perioada 1991-1997 a fost avocat, în cadrul Baroului Călăraşi.

Ulterior, Norica Nicolai a deţinut, pe rând, diferite funcţii în administraţia centrală: secretar de stat la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (1997-2000), preşedinte al Consiliului Economic şi Social (1998-2001).

În perioada 1996-2000, a fost membră a PNŢCD. În 2000, a fost exclusă din PNŢCD, după ce a semnat o scrisoare care susţinea candidatura liberalului Theodor Stolojan la preşedinţia României. În august 2000, s-a înscris în PNL. Nicolai a ocupat un fotoliu de senator al României timp de două mandate, între 2000-2004 (pe listele PNL) şi 2004-2008 (pe listele Alianţei D.A.).

În decembrie 2007, premierul Călin Popescu Tăriceanu a nominalizat-o pentru funcţia de ministru al Justiţiei, însă preşedintele Traian Băsescu a refuzat să semneze decretul de numire, motivul fiind că Norica Nicolai a fost sancţionată de Procuratura judeţeană Călăraşi, printr-un ordin din 4 aprilie 1988, cu “avertisment” pentru nerespectarea unor dispoziţii legale în soluţionarea unei cauze penale. Nicolai s-a apărat susţinând că atunci nu a încălcat legea.

A fost aleasă europarlamentar pe listele PNL în cadrul scrutinului din 7 iunie 2009, pentru perioada 2009-2014 şi realeasă pe 25 mai 2014. În mai 2015, a fost exclusă din PNL alături de Renate Weber, deoarece s-au alăturat grupului ALDE din Parlamentul European, deşi în urma fuziunii PNL-PDL ar fi trebuit să adere la familia popularilor europeni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-25

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

DESPRE NORICA NICOLAI
25 Mai 2016

Înclinată mult spre partea Estică a Europei, paradoxal, Norica Nicolai este parlamentar al U.E. pentru a doua oară. Refuzată ca ministră a Justiției, gălăgioasa procuroare a intrat în conflict cu oricine, nu iubește PSD-ul, plecând cu arme și bagaje în bejanie, urmându-l pe Tăriceanu, acest Moise de dreapta care caută prin deșert înfloritorul (în afaceri cu statul) tărâm al stângii. Este într-un război fără sfârșit cu Monica Macovei, rechizitoriile pe care cele două procuroare și le fac, fiind adesea deliciul presei de scandal.
BăRBăTOASA EUROPARLAMENTARă
25 Mai 2016

are și un soț pe măsură, Fulger pe numele lui -:) deținând – nici nu mai e nevoie să spun – o firmă de efecte pirotehnice (pocnitori, artificii, dar și manele și inscripționări -:)). Așadar, numai bună de folosit în campania electorală. Oricum, e mai bine decât în nebuloasa afacere PRODIGO S.A., cu personaje de tip NAOR și HAYSSAM, care traficau rachete adevărate și alte materiale militare în zone fierbinți precum Iraq, Siria și state din Africa, mereu aflate în conflict. Sperăm ca șmecheriile lui Băsescu, care refuză persoane cu probleme de securitate personală sau națională fără să comunice vreodată și pentru noi, cei mulți, motivul, păstrând dosarele compromițătoare, să nu fii trimis prin parlamentul european vreodată piese, din care s-ar putea construi eșafodaje pentru rachetele lui Putin. (Florin Tudose).
DORU
26 Mai 2016

Ana Pauker
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine