2020-07-11 02:53

Schimbări la vârful Parchetului General, DNA și DIICOT. Predoiu a anunțat noile alegeri

 |  11:29
Schimbări la vârful Parchetului General, DNA și DIICOT. Predoiu a anunțat noile alegeri

Gabriela Scutea este propusă de ministrul Justiţiei pentru conducerea Parchetului General, Crin Bologa pentru DNA şi Giorgiana Hosu pentru DIICOT.

 

"Am ales candidaţii care au prezentat simultan competenţă şi experienţă. M-am ferit de experimente, pentru că situţia în care se află Ministerul Public nu permite experimente", a declarat Predoiu. adăugând că va înainta propunerile către CSM - Secţia de procurori în vederea avizării în termenul anunţat iniţial de Ministerul Justiţiei, respectiv miercuri, 22 ianuarie.

 

Ministrul a caracterizat prestaţia candidaţilor la proba de interviu şi activitatea specifică a instituţiilor pe care ar urma să le conducă.

”Doamna procuror Gabriela Scutea a avut cea mai solidă prestaţie, cel mai solid dosar profesional depus dintre toţi candidaţii. O prestaţie aplicată, concretă, pertinentă.  Este un procuror pentru care Ministerul Public nu prezintă necunoscte. A demonstrat cunoaştere, viziune, forţă şi substanţă profesională. Proiectul de management al doamnei Scutea a fost cel mai bun dintre toate prezentate. A acoperit complet atât partea de administraţie şi construcţie internă a Ministerului Public, cât şi partea de reprezentare externă. Cunoaşte bine MCV şi este foarte bine cunoscută la Bruxelles”, a declarat Predoiu.

 Referitor la Crin Bologa, propus la conducerea DNA, ministrul Justiţiei a afirmat: ”A prezentat un proiect de management complet, concret, cu soluţii aplicate. Prestaţia la interviu a fost impresionantă, puternică şi echilibrată în acelaşi timp. Aduce garanţia că lupta anticorupţie va continua energic în condiţii de deplin respect al drepturilor şi garanţiilor procesuale”.

 Referitor la DIICOT, a subliniat că instituţia prezintă particularitatea anchetelor transfrontaliere şi prin aceasta a cooperării interinstituţioale interne şi externe.

”Doamna procuror Giorgiana Hosu stăpâneşte cel mai bine aceste dimensiuni. Proiectul de management a fost foarte cursiv şi prestaţia echilibrată, susţinută de o imagine panoramică a problemelor şi a activităţii DIICOT”, a subliniat Cătălin Predoiu.

 ”Îmi face mare plăcere să subliniez pozitiv prestaţiile celorlalţi candidaţi. Sunt oameni de mare valoare şi faptul că nu au fost selectaţi nu le ştirbeşte cu nimic această valoare profesională şi respectul pe care îl au din partea mea personal, a membrilor comisiei de interviu, pe care trebuie să-l aibă din partea colegilor procurori şi judecători. Câţiva dintre aceştia au fără îndoială toate datele pentru a funcţiona în fruntea parchetelor, dar cei trei nominalizaţi au fost în ansamblu cu un pas mai în faţă. A fost un sprint cu sosire la fotografie, cu excepţia funcţiei de procuror general unde candidatul nominalizat a prezentat de departe cel mai bun plan de management şi cea mai completă prestaţie”, a adăugat ministrul Justiţiei. 

El a avut şi un mesaj pentru cei nominalizaţi, în cazul în care vor fi şi numiţi în funcţii.

 ”În ipoteza că cei nominalizaţi vor ajunge pe funcţie, doresc să le transmit încă de pe acum un mesaj cu privire la aşteptările Ministerului Justiţiei de la dânşii. Mesajul e simplu. Reparaţi vulnerabilităţile identificate în planurile de management, organizaţi şi mobilizaţi procurorii şi instituţiile pe care eventual le veţi conduce, relansaţi combaterea energică şi eficientă a tuturor formelor de infracţionalitate din zona de competenţă! Libertatea şi siguranţa cetăţenilor sunt valori esenţiale, iar siguranţă înseamnă garantarea drepturilor individului atât în raport cu semenii care atentează la ele, cât şi în raport cu instituţiile care le încalcă, inclusiv instituţiile judiciare. În aceşti parametri, Ministerul Justiţiei vă va fi un partener”, a declarat Predoiu.

 El a spus, referitor la propunerile anunţate, că procedura este în curs, urmează etapa avizării de către Secţia de procurori a CSM şi decizia preşedintelui României.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-21Parerea ta...

CIORDEALA
21 Ian 2020

A facuto scapata pe verisoara , toganca Udrea
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz